фирми продукти
представяме
работа
 
Строителят на газовия интерконектор си даде краен срок 8 септември

Изграждане на газови връзкиГръцката компания "Авакс", строител на газовата връзка между България и Гърция, си дава срок до края на август или най-късно до 7-8 септември да изпълни всичко недовършено по обекта и да получи необходимите разрешения от българските власти.

Държавният глава покани на разговор председателя на строителната компания и на дружеството възложител "Ай Си Джи Би", служебния премиер Гълъб Донев и министрите на енергетиката Росен Христов и на регионалното развитие Иван Шишков. Досега официално е обявено, че обектът няма издадени актове 15 и 16, за да се смята за завършен, имало и забележки от пожарната и екоминистерството.

Представителят на строителната компания обясни, че дружеството е имало затруднения да се ориентира в точните технически изисквания на българската нормативна уреда за пускането на обекта в експлоатация, но вече е получило разяснения и е в състояние да се справи. Добави, че в рамките на ангажимента за двегодишна гаранционна поддръжка ще е на разположение.

Теодора Георгиева от "Ай Си Джи Би" (ICGB) потвърди, че работите са на финалната права, основните от тях са извършени и остават съпътстващите по узаконяването.

По време на откритата част от срещата бяха произнесени взаимни уверения във важността на обекта за диверсификацията на източниците на доставки на природен газ за България и за региона. Срещата е част от усилията на президента да потвърди, че диверсификацията на газовите доставки е негов приоритет след като обвини предходното редовно правителство, че е оставило огромна несвършена работа по проекта.


12 август 2022 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
интерконектори, газови връзки, инфраструктурни проекти


още от категорията газификация

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg