фирми продукти
представяме
работа
 
Multipor - климатично неутралната търговска марка за изолационни продукти на КСЕЛА

Групата КСЕЛА се стреми да оказва положително въздействие върху околната среда и климата със своите устойчиви и енергийно ефективни строителни и изолационни материали, както и чрез своето собствено поведение.

В рамките на своя ангажимент за борба с изменението на климата групата КСЕЛА желае да предложи на своите клиенти възможност за съизмерим принос за смекчаване на изменението на климата. Следователно КСЕЛА ще компенсира емисиите на CO2 при производството на минерални изолационни плочи, превръщайки Multipor® в първата въглеродно неутрална марка на групата.

Multipor - въглеродно неутрална марка
Избягване и компенсиране на въглеродни емисии

КСЕЛА си е поставила задачата да допринесе значително за намаляване на емисиите на парникови газове и за опазване на климата. Една от основните ни цели е интензивно да намалим собствените си емисии на въглероден диоксид с 30% до 2030 г. Повече подробности за нашата екологична, социална и управленска стратегия (ESG strategy) ще намерите тук. За марката Multipor отиваме една крачка напред и компенсираме емисиите на CO2 от продуктите и от системните аксесоари. Заедно с нашия партньор в компенсирането на емисиите ClimatePartner, ние измерихме количествата CO2, които се отделят при производството на Multipor, вкл. дължащите се на суровини, опаковки, логистика и отделени отпадъци, и компенсирахме всички неизбежни емисии чрез подкрепа на проекти за действия срещу промените на климата. Тези проекти намаляват емисиите чрез рекултивиране и повторно залесяване, чрез замяна на вредни технологии с алтернативни или чрез други дейности, които се явяват благоприятни за климата и са сертифицирани по международни стандарти.

Групата КСЕЛА избра два сертифицирани проекта за опазване на климата в Европа, които имат важен принос в борбата с глобалното затопляне. Една от тях е в Лихтенау, Германия, която подпомага повторното навлажняване и ренатурация на торфищата, които могат да съхраняват значителни количества CO2; другата е вятърната централа "Свети Никола" в Североизточна България, която произвежда енергия от вятъра без изкопаеми горива.

В резултат на това, КСЕЛА обнови външния вид на Multipor: отсега нататък марката ще се представя в зелено – от публичните комуникации до фолиото на опаковката. Ребрандирането показва, че екологичното мислене и действие са здраво застъпени в компанията.

Multipor
Минералните изолационни плочи на Multipor се отличават с отлични изолационни свойства; спомагат за по-малко потребление на енергия в сградите и за по-здравословен климат в помещенията. "Новият облик на Multipor укрепва идентичността на марката и извежда на преден план нейната устойчивост," отбелязва Мартин Киндт, ръководител на направление "Иновации и стратегически маркетинг" в групата КСЕЛА.

Топлоизолационни плочи Multipor
Multipor съчетава по изключителен начин свойствата огнеустойчивост, паропропускливост и капилярна активност. В допълнение изцяло минералният продукт е напълно рециклируем. Изолационните плочи се произвеждат от естествени суровини, не съдържат фибри и вредни съставки. Специфичните им качества ги правят устойчив и интелигентен избор навсякъде в строителството – от мазето до покрива, в жилищни, търговски и промишлени сгради.За КСЕЛА груп

КСЕЛА груп предлага иновативни, безопасни и устойчиви строителни материали, както и цялостни решения за енергоефективно, здравословно и оптимизирано от гледна точка на разходите строителство. С оборот от 1,6 милиарда евро, 95 завода и над 7000 служители, групата е един от водещите международни производители на строителни и изолационни продукти. КСЕЛА е компания майка на марки като Ytong, Silka, Hebel и Multipor и е пионер в дигитализацията на строителните процеси със своята услуга за автоматизирано проектиране blue.sprint.

За повече информация относно Xella Group посетете: www.xella.com


Автор: Ксела България ЕООД


9 март 2022 - Comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
Ксела България, Xella, топлоизолационни плочи, Multipor, топлоизолация


още от категорията топлоизолация

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg