фирми продукти
представяме
работа
 
Въвеждат нови изисквания за имотите

Жилищно строителствоНови изисквания към новостроящите се сгради въвежда регионалното министерство с промени в Наредбата за определяне на изискванията за достъпност и универсален дизайн на елементите на достъпната среда в урбанизираната територия на сградите и съоръженията, качена за обществено обсъждане.

Според тях "за всяко жилище поне един балкон/лоджия/тераса се проектират с минимална светла широчина 150 сантиметра и светла дължина 150 сантиметра".

Изменението се налага, защото при прилагането на наредбата е констатирано, че някои от текстовете са неточни, непълни, неясни и водят до двусмислено тълкуване или до излишна административна тежест.

При балконите/лоджиите изискваните минимални размери 150/150 сантиметра може да се осигурят и чрез предвиждане на възможност за частично използване на вътрешното пространство (врата с две крила, плъзгаща се врата и др.), пише още в промените.

Друга промяна предвижда рампите за детски и инвалидни колички да са с отопляема повърхност, ако водят към сгради или се намират в подлези, надлези и метростанции. За другите места няма такова изискване, защото нямало възможност за осигуряване на такова техническо решение в условията на градската среда.


8 декември 2021 - Монитор
Няма коментари


ключови думи
жилищно строителство, ново строителство, имоти, жилищни сгради


още от категорията жилищно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg