фирми продукти
представяме
работа
 
Обявиха номинациите за Wienerberger Brick Award 2022

Десетото издание на Wienerberger Brick Award се отбелязва с рекорден брой подадени заявки в историята на световния архитектурен конкурс – 789 проекта от 53 държави. Изключителният интерес към Wienerberger Brick Award 2022 свидетелства за нарастващата популярност на престижния конкурс, чиято цел е да отличи най-добрите постижения на съвременната архитектура с атрактивно приложение на керамиката. През лятото тази година бяха избрани петдесетте проекта, които ще участват във финалната фаза на конкурса.

Wienerberger Brick Award 2022
Wienerberger Brick Award 2022

Петте категории, в които ще бъдат раздадени награди, са: "У дома съм", "Живот заедно", "Споделяне на публични пространства", "Работа заедно" и "Строителство извън рамките". Ще бъде връчен и приз за цялостен победител в конкурса. През юни 2022 г. на официалната церемония Brick Award във Виена ще бъдат обявени първенците в петте категории, както и цялостният победител в конкурса.

В изданието на Brick Award за 2022 г. се наблюдава превес на участници от Европа – 34 от петдесетте номинирани проекта са подадени от европейски архитекти, 12 от архитектурни бюра в Азия, а 4 са номинациите от Латинска Америка.

Heimo Scheuch, CEO Wienerberger AG
Heimo Scheuch, CEO Wienerberger AG

"Запазва се тенденцията за развитие, наблюдавана през последните години, като фокусът остава върху конструкциите с висока ефективност на ресурсите. Това важи както за иновативното конструиране, така и за сградите, построени в традиционен стил, с локални материали и техники. Комбинация от повтарящи се елементи и въображение в използването на тухлите. Този почти игрив подход води до стегнати, запомнящи се конструкции. Съотношението на различните категории е почти балансирано, показвайки, че тухлата присъства във всички аспекти на строителството." – обяснява Хаймо Шойх, главен изпълнителен директор на Wienerberger AG.

Разпределението на номинираните проекти в петте категории е:

  • "У дома съм": 8 проекта
  • "Живот заедно": 12 проекта
  • "Споделяне на публични пространства": 13 проекта
  • "Работа заедно": 8 проекта
  • "Строителство извън рамките": 9 проекта

Всичките 50 номинации вече могат да бъдат разгледани на сайта на Brick Award.

Журито на Brick Award се състои от петимата известни архитекти: Ингрид ван дер Хайден/Нидерландия, архитект и съосновател на Civic Architects, Джаспър Готлиб/Дания, архитект и съосновател на Gottfried Paludan Architects, Тина Грегорич/Словения, архитект и съосновател на Dekleva Gregorič Architects, Уилфред Кюен/Германия, архитект и съосновател на Kuehn Malvezzi, Бригите Шим/Канада, архитект и съосновател на Shim-Sutcliffe Architects в Торонто.

Автор: Винербергер ЕООД


2 ноември 2021 - Comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
Винербергер, Wienerberger, строителни материали, тухли, керамични блокове


още от категорията тухли, керемиди

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg