фирми продукти
представяме
работа
 
От началото на годината ремонтираха 250 хил. кв. мeтра улици в София

Ремонт на улици250 хиляди квадратни метра по пътните платна в София са ремонтирани през 2021 г. Това съобщи зам.-кметът по строителството Ангел Джоргов, който провери дейността на строителните фирми по подготовката на пътната мрежа за зимния сезон и текущ ремонт на бул. "Климент Охридски".

Общината е ремонтирала и 55 хиляди квадратни метра тротоари. "Използваме последните топли седмици и с топъл асфалт се правят кръпки, за да може през зимата да се налага по-малко да работим със студен асфалт. 55 000 кв. м тротоари сме направили през тази година, което е малко повече от изпълнените през 2020 г. и около 250 000 кв. м сме ремонтирали по пътните платна. В това число не влизат ремонтите, които се възлагат от районните кметове", обясни Джоргов.

Зам.-кметът припомни, че през настоящата година бюджетът за текущи ремонти е 50 млн. лв., като 10 млн. лв. от тях са предоставени директно на районните администрации. Не по-малко ще бъдат парите и през следващата година. "Ще направим всичко възможно средствата за текущи ремонти за 2022 г. да останат в същия размер, а ако е възможно и да се увеличат", каза Джоргов.

Извън текущите ремонти през настоящата година бе направена реконструкцията на северното платно на столичния бул. "Тодор Каблешков" между улиците "Деян Белишки" и "Костенски водопад". Основен ремонт претърпя и ул. "Николай Коперник".

В началото на април започна и най-голямата реконструкция тази година, а именно на трасето на трамвай 5, която ще продължи две години. Първата година ще се реконструира участъкът от площад "Македония" до "Бъкстон". Включен е и ремонт на платната на ул. "Алабин" и в "Княжево". На площад "Македония" между бул. "Христо Ботев" и "Руски паметник" ще бъде изграден линеен парк с трева между релсите, с храсти, с дървета, със зони за отдих, пейки и велоалея. Догодина ремонтът ще продължи от "Бъкстон" до "Княжево". Вече са доставени и 13 нови мотриси, които ще се движат по новите релси. Новите возила са нископодови и са пригодени за хора с увреждания. Към момента, за да не стоят на склад в депото, трамваите се движат по трамвайна линия 18. Освен подмяната на релсите, ще бъде сменена контактно-кабелната мрежа и ще се изградят нови перони, спирконавеси и видеонаблюдение.


27 октомври 2021 - Монитор
Няма коментари


ключови думи
пътни ремонти, инфраструктурни проекти, ремонт на улици


още от категорията ремонти, реконструкции

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg