фирми продукти
представяме
работа
 
Промишленото производство расте двуцифрено през август, строителството - по-малко

Сградно строителствоИ промишленото производство, и строителството растат през август на годишна база, сочат данните на статистиката. Строителната продукция се вдига с 2.4% по календарно изгладени данни, а промишлената - с 10.8%.

При строителната продукция ръстът се определя от положителния темп както при гражданското/инженерното строителство, с регистрирано увеличение от 3%, така и при сградното строителство, където нарастването е с 2%. Спрямо юли сградното строителство расте с 0.7%, а гражданското - с 0.4%.

На годишна база ръст на промишленото производство, изчислен от календарно изгладените данни, е отчетен при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ с 19.9%, в добивната промишленост - с 15.8%, и при преработващата промишленост - с 8.9%.

Съществен ръст има при производството на компютърна и комуникационна техника, електронни и оптични продукти - с 52.4%, производството, некласифицирано другаде - с 43.5%, производството на текстил и изделия от текстил, без облекло - с 29%.

Най-голям спад е отчетен при: производството на напитки - с 31.7%, производството на основни метали - с 21.6%, производството на превозни средства, без автомобили - с 11.6%.

Спрямо юли ръстът в добивната промишленост е със 17.6%, в преработващата промишленост - с 1.1%, и при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 1%.

Съществено увеличение в преработващата промишленост се наблюдава при: производството на автомобили, ремаркета и полуремаркета - с 21.8%, производството на текстил и изделия от текстил, без облекло - с 12%, производството на лекарствени вещества и продукти - с 10%.

Значителен спад е регистриран при: производството на тютюневи изделия - с 23.6%, производството на метални изделия, без машини и оборудване - с 20%, производството на превозни средства, без автомобили - с 8.9%.


8 октомври 2021 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
строителство, гражданско строителство, сградно строителство


още от категорията строителство, строителни дейности

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg