фирми продукти
представяме
работа
 
Камък и дърво - духът на планината

Част 2

След като в първата част на статията подробно се спряхме на въпроса за защита на дървесината, идва ред на камъка, който също е един от най-използваните материали в строителството от векове. Независимо дали говорим за столетна или за най-модернaта сграда, дали става въпрос за каменна облицовка на камина или на фасада, той неизменно присъства. Естествените камъни са ефектни и харесвани, но са силно попивни. Попивайки вода и влага, те се замърсяват, променят цвета си, по тях се образуват мухъл, лишеи и микроводорасли и постепенно се рушат. За да запазим или възстановим красотата им, те трябва да бъдат подходящо почистени и обработени. С продуктите на италианската фирма Атриа дълги години ще се радвате на красотата на естествените камъни.

Ако имате стара повърхност от камък, която с годините е потъмняла или по нея са се появили плесени, лишеи или микроводорасли, е достатъчно да следвате следните две стъпки:

1. Почистване на повърхностите от плесените, микроводорасли и лишеи с Кеммуфа

Kemmufa (Кеммуфа) е препарат, който почиства и предпазва от повторно появяване на мухъл, лишеи и микроводорасли. Продуктът е биоразградим и не съдържа фенилживачни съединения. Засегнатите повърхности се напръскват или намазват с четка с разтвора. Ако мухълът е с дебел слой, след изсъхване той се отстранява механично с метална четка или шпакла, след което се нанася още един слой от препарата. Интервалът между нанасянията е 24 часа. Препоръчва се 24 часа след нанасяне на втория слой да се измият с вода остатъците от замърсявания.

2. Защита на повърхността с лак за камък

Фирма Атри предлага на пазара три продукта за защита и декорация на вътрешни и външни каменни повърхности – Idrosil W (Идрозил Ве), Idrosil S (Идрозил Ес), Vetrasil (Ветразил). Използват се за защита и декорация на хоризонтални и вертикални повърхности на открито и в закрити помещения.

Покритията са изградени на базата на акрил-силиконови смоли с голяма дълбочина на проникване в материали като естествен камък, тухли, фасадни мазилки и бетон. След обработването с продуктите повърхността става хидрофобна, отблъсква мръсотията и водата.

Притежават висока устойчивост на атмосферни влияния: дъжд, вятър, слънчево греене, градски смог, солена влага и не пожълтяват във времето!

Защита на каменни повърхности
Idrosil W (Идрозил Ве) и Idrosil S (Идрозил Ес) са напълно прозрачни матови импрегнатори – не променят естествения вид на каменната основа, не образуват повърхностен филм. Те са отлично решение за всички случаи, при които се налага да се запази в максимална степен естественият вид на камъка. Отлични продукти за реставрация на каменна зидария, облицовки и настилки, различни каменни предмети и изделия. Idrosil W е водоразредим, без мирис, идеален за използване в закрити помещения.

Импрегнатори за камък
Vetrasil (Ветразил) е филмообразуващ лак, който подчертава естествените цветове на камъка, придавайки му т.нар. мокър ефект - повърхността става полугланцова и сякаш постоянно мокра. Той е отлично решение за повърхности от камък, като подчертава естествената красота на материала. Препоръчва се за употреба в зоните с влажен и морски климат, поради високата степен на изолация на основата.

Лак за камък с мокър ефект
Ако имате нови повърхности от камък, почистването с Кеммуфа не е необходимо и можете да положите някои от трите вида импрегнатор директно, след добро обезпрашаване на повърхността.

Продуктите са подходящи за новоположени и съществуващи настилки, облицовки и изделия от камък в жилища, вили, магазини, хотели, ресторанти, училища и обществени сгради, както и за реставрация и ремонт на паметниците на движимото и недвижимо културно наследство (некрополи, крепостни стени, статуи, каменни надписи и т.н.). Лесни са за нанасяне както от професионалисти, така и от любители.

Същите продукти с успех се използват за изолация на декоративни тухлени облицовки, видим бетон, минерални мазилки и др.

Лак за декорация на камък
Независимо на кой продукт ще се спрете, бъдете сигурни, че освен прекрасен декоративен ефект, ще получите качествен и устойчив във времето краен резултат. Гаранция за това дава производителят Атриа, притежаващ международно валидни сертификати ISO 9001 и ISO 14001 за фирмената система за управление на качеството и опазване на околната среда. Те са гаранция за високото технологично ниво на произвежданата продукция, спазване на строгите изисквания за опазване на околната среда и осигуряване на безопасност на труда при нанасяне на покритията.

Продуктите можете да закупите от официалния вносител - фирма Атри ЕООД.


8 октомври 2021 - Comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
Атри, лак за камък, защита на камък, декорация на камък, лакове за камък


още от категорията бои, лакове, китове

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg