фирми продукти
представяме
работа
 
Топ производителност и нисък разход: представяме новия храсторез STIHL FS 561 C-EM за поддръжка на ландшафта и горите

С мощност 2,8 kW новият STIHL FS 561 C-EM сега е най-мощният храсторез в асортимента на STIHL. Неговият двигател 2-MIX на STIHL осигурява при всички условия на работа висока мощност и убеждава с много добро ускорение. Освен това той е първият храсторез на STIHL, оборудван с напълно електронно управление на двигателя M-Tronic 3.0 с автоматична калибрираща функция. Във всяко работно състояние той регулира момента на запалване и дозирането на горивото, като отчита външните условия като температура на въздуха и надморска височина. Така се гарантира оптимална мощност на двигателя, константни максимални обороти и много добро ускорение.

Бензинов храсторез STIHL FS 561 C-EM
При нужда операторът може да извърши цикъл на калибриране като машината се стартира, премине се в режим на празен ход, след това се даде пълна газ, и готово! Вече е налична максималната честота на въртене. Благодарение на запаметяващата функция настройките се запаметяват автоматично и се взимат предвид при следващото пускане на машината в действие. В резултат на това уредът впечатлява във всяка работна ситуация с висока мощност, както и много добро ускорение и се препоръчва за разнообразни задачи при поддръжка на ландшафта и горите.

Областите на приложението му се простират от косене и довършителни работи с глава с корда, косене с нож на терени с жилава трева, подрязване на трънливи храсти и гъсталаци до надробяване и рязане при отглеждане на млади насаждения или за превенция на горски пожари с циркулярен диск и нож за надробяване. FS 561 C-EM създава отлични предпоставки за бързо косене, тъй като когато е окомплектован с глава с корда, той има най-голям диаметър на косене (560 мм) от всички предлагани на пазара храсторези и дава възможност на оператора за увеличаване на производителността му на труд със 17% в сравнение с уред с диаметър на косене 480 мм.

Освен с глава с корда моделът може да бъде окомплектован с други режещи инструменти като двустранни или тристранни ножове за косене или циркулярни дискове, както и с нож за надробяване. Стандартната окомплектовка за България е тристранен нож за гъсталак.

Храсторезът впечатлява и с комфорта при работа с него: благодарение на улесненото стартиране и устройството STIHL ErgoStart пускането му в действие е лесно, а с 4-точковата антивибрационна система на STIHL нивото на вибрации, предавани към ръкохватките, при работа в режим на частично натоварване е по-ниско. Така се намалява значително натоварването на ставите и мускулите на оператора и се дава възможност за спокойно и пестящо силите водене на уреда.

Бензинов храсторез STIHL FS 561 C-EM
Други елементи за повишаване на комфорта при работа: лайсната за закачане на храстореза на презрамния колан е с 10 отвора, което дава възможност за индивидуално адаптиране към нуждите на оператора и изпълняваната задача за осигуряване на отличен баланс и при работа по склонове. Включеният в окомплектовката универсален презрамен колан STIHL ADVANCE PLUS с комфортна кука дава възможност за бързо закачане и откачане на уреда.

FS 561 C-EM е лесен за поддръжка и сервизиране, което допринася за рентабилността на уреда. Леснодостъпният му въздушен филтър е с дълъг живот и осигурява продължителни интервали между почистванията му. Освен това може да се прави и диагностика на електрониката на двигателя.

Технически данни

  STIHL FS 561 C-EM
с нож за косене на гъсталак
Двигателна технология: Двигател 2-MIX на STIHL
Работен обем: 57,1 см3
Мощност: 2,8 kW
Тегло без режещ инструмент и предпазител: 10,2 кг
Ниво на звуково налягане*: 102 dB(A)
Ниво на звукова мощност*: 116 dB(A)
Ниво на вибрации ляво/дясно**: 3,3 / 3,7 м/сек2
Вместимост на резервоара за гориво: 990 см3
Обща дължина без режещ инструмент: 176 см
Ръкохватка: лостова ръкохватка (регулируема без инструмент)
Стандартен режещ инструмент: нож за косене на гъсталак 350-3 на STIHL
Диаметър на косене: 350 мм (със стандартен режещ инструмент)
респ. 560 мм (с глава с корда STIHL AutoCut 56-2)
Оборудване: STIHL ErgoStart,
мултифункционална ръкохватка,
стоп бутон,
M-Tronic 3.0 с калибрираща функция,
4-точкова антивибрационна система,
универсален презрамен колан STIHL ADVANCE PLUS

* K-фактор съгласно Директива 2006/42/EО = 2,5 dB(A); ** K-фактор съгласно Директива 2006/42/EО = 2 м/сек2

Повече информация ще намерите на www.stihl.bg или при най-близкия дилър на STIHL.

Автор: Андреас Штил ЕООД


10 септември 2021 - Comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
STIHL, храсторези, бензинови храсторези, подрязване на храсти, уреди за косене, градинска техника


още от категорията градинско оборудване

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg