фирми продукти
представяме
работа
 
Столичната община отново иска да ремонтира площад "Св. Александър Невски"

Ремонт на улициСтоличната община обяви нова процедура за обновяване на площад "Св. Александър Невски" и ремонта на ул. "Цар Шишман" и ул. "6 септември". Общата стойност на проекта е 19.5 млн. лв без ДДС, като средствата са по европейската програма "Региони в растеж". Най-вероятно ремонтите ще започнат през пролетта на 2022 г., съобщава "Капитал".

Предвижда се паркингът около площад "Александър Невски" да се запази, а паветата да бъдат пренаредени, вместо да бъдат заменени с плочи от сив гранит. Единствената по-забележима промяна по реновирането на площада ще е обособяването на пешеходна зона до ул. "Г. С. Раковски".

Въпреки големия поток от хора ул. "Цар Шишман" няма да е пешеходна, но ще бъдат намалени паркоместата. Предвижда се още тротоарите да бъдат приравнени към пътното платно. Проектът към поръчката предвижда и поставянето на кашпи и декинги на мястото на някои от паркоместата, като преди няколко месеца кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че това няма да се случи, докато няма консенсус между живущите и бизнеса. Ще се засаждат и дървета в уширението на тротоара пред 133 училище "А. С. Пушкин", пише в документацията към проекта. Предвидени са и 4 броя подземни контейнери за боклук, като тези на ул. "Солунска", които обаче и досега не работят.


25 август 2021 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
пътни ремонти, инфраструктурни проекти, ремонт на улици


още от категорията ремонти, реконструкции

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg