фирми продукти
представяме
работа
 
Регионалният министър обсъди санирането с бранша

Саниране на сградиМинистърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова се срещна с представители на асоциации, браншови и консултантски организации, работещи в сферата на жилищния сектор и енергийното обновяване. На нея бе обсъдено доработването и усъвършенстването на Програмата за енергийно обновяване на жилищния сграден фонд, която е част от Националния план за възстановяване и устойчивост. Това съобщиха от регионалното ведомство.

Обект на дискусия бяха и възможностите за инвестицията, определена за енергийно обновяване на домовете, да се превърне в реален инструмент за възстановяване и икономически растеж чрез изпълнението на Програмата. Обсъдено бе и разширяването на обхвата на жилищните сгради, които могат да получат достъп до финансов ресурс от нея.

Браншът постави на преден план и необходимостта от разработване на специализирани финансови механизми, които да подпомогнат собствениците за участие в Програмата и запазване на публичната подкрепа за уязвимите домакинства, а също и целите в бъдещата Програма да отговарят на приетата Дългосрочна стратегия за обновяване на сградния фонд.


27 май 2021 - Монитор
Няма коментари


ключови думи
саниране на сгради, енергийна ефективност, саниране, обновяване на сгради


още от категорията саниране

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg