фирми продукти
представяме
работа
 
Строителството и промишлеността се свиват

Сградно строителствоСтроителството се свива през февруари с 4.2% спрямо същия месец на предходната година, показват календарно изгладените данни на НСИ. Спрямо януари сезонно изгладените данни сочат лек ръст от 0.2%.

Понижението, отчетено на годишна база, се дължи на строителството на сгради, което се свива със 7.8%, докато при изграждането на инфраструктура има лек ръст от 0.8%.

Спрямо януари сезонно изгладените данни показват ръст и в двата вида. При сградното е 0.1%, а при гражданското - 0.5%.

Промишленото производство се свива

Спрямо миналия февруари промишленото производство се свива с 3.4%, показват календарно изгладените данни. В сравнение с януари то остава непроменено. На годишна база понижение е отчетено в преработващата промишленост - с 4.6%, и при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 4%, а добивната промишленост остава без изменение.

Значителен спад има при: производството, некласифицирано другаде - с 43.5%, производството на напитки - с 43%, обработката на кожи; производството на изделия от обработени кожи без косъм - с 24.9%, ремонта и инсталирането на машини и оборудване - с 15.8%.

Най-голямо увеличение е отчетено при: производството на компютърна и комуникационна техника, електронни и оптични продукти - с 15.3%, производството на изделия от каучук и пластмаси - с 13.9%, производството на текстил и изделия от текстил, без облекло - с 13.3%, производството на електрически съоръжения - със 7.3%.

Спрямо януари понижение е регистрирано при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 1.5%, и в преработващата промишленост - с 1.4%, докато в добивната промишленост е отчетен ръст - с 26.6%.


9 април 2021 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
строителство, гражданско строителство, сградно строителство


още от категорията строителство, строителни дейности

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg