фирми продукти
представяме
работа
 
Нов хотел в столицата с фасада, изпълнена от фирма Чех-Пласт ООД

Вентилируема керамична фасада, изпълнена от фирма Чех-Пласт ООД

Хотел в град София на бул. "Цар Борис III" №59, с инвеститор "Ти Кей Ейч България" ЕООД, получи своя акт 16. Фирма "Чех Пласт" ООД монтира вентилируема керамична фасада, добави детайли от бонд в цвят по RAL 7016, окачена фасада с декоративна капачка и силиконова фуга, с профили за окачени фасади на германската фирма "Schüco", фасадна система FWS 50. Съгласно проекта на арх. Искрен Манев от "ЛП АРХ" ООД, върху 24-те шлица окачена фасада е използвана 300-милиметрова капачка в шест цвята, които са в строго определена конфигурация и последователност (виж снимка №1).

Окачена фасада, изпълнена от фирма Чех-Пласт ООД
Снимка №1

С цел намаляване шума, който идва от трамвая и автомобилите по павирания булевард, интересно и ефективно решение бе предложено от архитекта, при което в брюстунг зоната под отваряемия елемент се постави вата и се затвори с AL ламарина прахово боядисана в цвета на ОФ (виж снимки №2.1, №2.2 и №2.3).

AL ламарина прахово боядисана в цвета на ОФ AL ламарина прахово боядисана в цвета на ОФ
Снимка №2.1 Снимка №2.2
 
AL ламарина прахово боядисана в цвета на ОФ
Снимка №2.3

Визията на сградата се допълва от вградените прозорци, които фирмата монтира, отново изработени с профили на фирма Schüco, използваната система е AWS 75 BS.HI с прекъснат термомост, двуплоскостен системен обков Simply Smart, със скрити панти. "Чех Пласт" ООД монтира също и вградени еднокрили, двукрили и външни входни врати от системата AWS 70 HI на Schüco. Вградените двукрили врати са с 3-точкови езикови брави, падащ димоуплътнителен праг, а на определени позиции според изискванията на клиента е предвиден и монтиран 3-точков антипаник механизъм и горен автомат Dorma TS93 със синхронизатор. Остъкляването е с тристъклен стъклопакет със стъкла на AGC. Впечатляващи са размерите на монтираните на 8-ми етаж 2 бр. хармоники, всяка от които е с по 9 бр. крила и общ размер 9670х2900 мм. Изработени са с профилна система ASS70FD на Schüco, отново с тежки стъклопакети от закалено и ламинирано стъкло, което не пречи хармониките да се отварят с лекота и да функционират безпроблемно.  

Външната облицовка е с алуминиев композитен панел 4 мм – трудногорим RAL 7016, монтирана е алуминиева подконструкция и топлоизолация 100 мм вата с воал. Предизвикателство беше решението на архитект Манев шлицовете от окачената фасада на 7-те етажа да преминат в парапет на тераса 8-ми етаж. Трябваше да изпълним безкомпромисно хидроизолиране на шлицовете срещу влизане на водата от терасата по етажите отдолу и топлоизолиране на колоните и ригелите в зоната на терасата. Всички тези хидроизолиращи и топлоизолационни материали бяха елегантно облицовани с композитния панел (виж снимка №3).

Външната облицовка е с алуминиев композитен панел 4 мм - трудногорим RAL 7016
Снимка №3

Керамичната облицовка и багети, които монтира фирма "Чех Пласт" ООД, е с керамични плочи на Tempio в цвят white palma, производство на испанската фабрика "Ceramica Mayor SA", предназначена за вентилируеми фасади, като багетите и керамичните плочи от системата FS30. Монтажът на плочите е вертикален на оригинална алуминиева подконструкция и топлоизолация 100 мм вата с воал. Въпреки че техническият каталог на испанската фирма за вертикален монтаж има само една страничка с принципна схема, че може вертикален монтаж, проектантът на керамичната вентилируема фасада разработи подконструкцията, а монтажниците от фирма "Чех Пласт" ООД се справиха отлично с усложнения вертикален монтаж (виж снимка №4).

Керамична фасада, изпълнена от фирма Чех-Пласт ООД
Снимка №4

Слънцезащитите Е66 на гръцката фирма ЕТЕМ в RAL 7016, архитект Манев използва за скриване на сервизните площадки за климатиците по фасада Северозапад. Отново разположени нетрадиционно – вертикално, отделни групи ламели сменят посоката на монтаж, с което запазват стила на фасадата (виж снимка №5).

Вентилируема фасада, изпълнена от фирма Чех-Пласт ООД
Снимка №5

Автор: Чех-Пласт ООД


2 март 2021 - Comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
Чех-Пласт, окачени фасади, керамични фасади, вентилируеми фасади, дограма, алуминиева дограма


още от категорията врати, прозорци, щори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg