фирми продукти
представяме
работа
 
Запознайте се със Silka!

Калциево-силикатните елементи гарантират перфектна защита от шум и акумулират топлината.

Silka е една от основните търговски марки на групата XELLA. Това име обединява изключително разнообразна гама от калциево-силикатни продукти, предназначени за изпълнение на стенни конструкции. Те са добре познати и широко използвани в цяла Европа.

Калциево-силикатни блокове за зидария Silka
Калциево-силикатните блокове за зидария Silka, които дружеството "КСЕЛА България" предлага на нашия пазар, се доставят от високотехнологичен завод в Република Сърбия. Разположен е в гр. Апатин, област Войводина, Северна Сърбия, на левия бряг на река Дунав, в непосредствена близост до границата с Хърватия.

Калциево-силикатните блокове Silka имат няколко отличителни качества:

  • прецизни геометрични размери;
  • висока плътност и висока якост на натиск;
  • отлична шумоизолационна способност;
  • отлична огнеустойчивост;
  • много голяма дълготрайност.

Калциево-силикатни блокове за зидария Silka
Silka е екологичен строителен продукт, произведен от естествени суровини, които природата ни е предоставила в неограничени количества. Технологичният процес напомня начина на образуване на някои скали, изградени от здраво споени пясъчни частички. При производството на блоковете, по време на строителството и при депонирането на отпадъците не се отделят вредни вещества. Стените от Silka влияят благоприятно за създаването на здравословен микроклимат в помещенията, благодарение на бялата вар, която е източник на чистота и хигиена.

Калциево-силикатни блокове за зидария Silka
Silka може да се окаже успешно и ефективно решение както в ежедневни, така и в сложни ситуации:

  • когато се изискват много високи нива на защита от шум;
  • когато с относително тънки стени трябва да се постигне нормативно регламентиран шумоизолационен ефект – типичен пример са преградните стени в жилищните сгради и хотелите;
  • когато се проектират сгради с носещи стени, в това число и противоземетръсни зидани шайби, особено ако трябва да се изпълнят изискванията на ЕВРОКОД 6 за зидани конструкции и на ЕВРОКОД 8 за проектиране на конструкциите за сеизмични въздействия;
  • когато е необходима голяма топлоакумулираща способност на материалите, с чиято помощ да се осигури летният комфорт в помещенията – проблем, с който се сблъскват проектантите на нискоенергийни и пасивни сгради;
  • когато строежът ще се сертифицира по някоя от системите за оценка на сградите в контекста на устойчивото строителство като LEED, BREEAM, DGNB, HQE (френска система), EDGE (система на Световната банка).

Калциево-силикатни блокове за зидария Silka
Стена от Silka 200 намалява с 56 dB шума, който преминава от едно помещение към съседното. За сравнение с други материали подобна защита се постига единствено с двуслойна зидария и влагане на допълнителен шумоизолационен продукт. Решението със Silka е максимално опростено и изключително ефективно за стени между апартаменти или между хотелски стаи в случаите, когато се стремим към високо ниво на комфорт. Елементите Silka са с якост от 10 или 15 MPa. Тази здравина ги прави близки до бетоните, които само допреди 20 г. се използваха често в строителството на монолитни жилищни сгради.

Повече информация за качествата и приложението на Silka можете да получите от техническите експерти на КСЕЛА и на https://www.ytong.bg/bg/docs/Silka_brochure.pdf.

Автор: КСЕЛА България ЕООД


2 февруари 2021 - Comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
Ксела България, Xella, блокове Silka, блокове за зидане, строителни материали, блокове за зидария, устойчиво строителство


още от категорията строителни материали

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg