фирми продукти
представяме
работа
 
9 от 10 ваканционни апартамента по Черноморието се продават

Продажба на имоти по Черноморието90% от ваканционните апартаменти по Черноморието в момента са заключени и се продават, а вероятна причина за отлива освен локдауна е спадът на руската рубла, съобщава Нова тв.

Освен това в Бургас пък има повече от 15 обяви на емблематични обекти в центъра - пиано бар, оборотни ресторанти, кафенета, сладкарница.

По думите на кмета на Поморие Иван Алексиев над 5 хиляди апартамента са закупени от руски граждани, но заради ситуацията с COVID-19 започва отлив и руснаците вече обявяват апартаментите си за продажба. По-важното обаче е, че българи проявяват интерес да закупят имот в Поморие, защото освен море, слънце и пясък, градът има нещо друго, което отсъства на други места - лечебната кал.

От бранша отчитат сериозен интерес за закупуване на просторни жилища в градски условия, а също и на терени край морето в близост до града.

По Черноморието най-много се търсят имоти в Бургас, коментират брокери. Очакваното влизане в еврозоната накара много българи да инвестират именно в имоти. Макар че 80% от покупките на жилища са с ипотечен кредит.

Другата цел е инвестиция за отдаване под наем, тъй като имотът е стока, която никога не губи цената си, допълват от бранша.

Усеща се и липсата на англичаните, които традиционно купуват селски имоти в Странджа. През последните месеци само един немски гражданин е закупил къща в Созопол. Интерес проявяват основно граждани на Турция, чието желание за покупка на имот в Европа е свързано най-вече с бизнес.


6 януари 2021 - Монитор
Няма коментари


ключови думи
имоти, сделки с имоти, недвижими имоти


още от категорията Недвижими имоти

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg