фирми продукти
представяме
работа
 
София налива 140 млн. лв. в нова канализация

Изграждане на канализацияИзграждане на нова канализация в районите "Витоша", "Панчарево", "Връбница", "Нови Искър" и "Сердика" на стойност 140 млн. лв. предстои да гласува Столичният общински съвет (СОС) в четвъртък.

Постоянната комисия по финанси и бюджет прие с пълно единодушие доклада, с който градът ще кандидатства за безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма "Околна среда" за тези райони, съобщиха от СОС.

Прединвестиционното проучване е готово и в средата на 2021 г. трябва да започне подготовката за обновяване и изграждане на ВиК инфраструктурата в крайградската зона Симеоново-Драгалевци, в кварталите "Бенковски", "Кръстова вада", и на територията на Обеля, Банкя и Нови Искър. Това решение на общинския съвет за изпълнението на проекта ще доведе до подобряване на качеството на услугата и то по европейски стандарти, за водоснабдяване и отпадъчни води. При изготвянето на прединвестиционно проучване е получена подкрепата и одобрение на "Джаспърс", откъдето е предоставена и външна техническа помощ.

"Общата стойност на всички разработени проекти за пълно съответствие с изискванията на Европа, в трите агломерации с над 10 000 жители – София-град, Банкя и Нови Искър, е над 1,3 млрд. лв.", посочват от общинския съвет.


16 декември 2020 - Монитор
Няма коментари


ключови думи
ВиК, водни проекти, водна инфраструктура, канализация


още от категорията вик

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg