фирми продукти
представяме
работа
 
Ремонтирахме 370 км пътища с европари

Ремонт на пътищаДосега по Оперативна програма "Региони в растеж" сме ремонтирали близо 370 км второкласни и третокласни пътища, които са от ключово значение за транспортната свързаност между регионите и за повишаването на безопасността на движението. Това заяви председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Георги Терзийски по време на онлайн представяне на отчета за изпълнението на европейската програма "Региони в растеж" за 2020 г.

Сред ремонтираните трасета е Лот 2 Път II-81 Констинброд – Бучин проход с обща дължина 22.2 км. Обектът е част от Петроханския проход, който е основна артерия, свързваща Северозападна и Югозападна България по транспортен коридор 4. Той е на стойност 11 292 759.82 лв. с ДДС. На ремонт е подложен и Лот 3 Бучин проход-Берковица, чиято стойност е 12 546 470 лв.

Реконструкцията на Лот 27 Път II-62 "Дупница-Клисура" с дължина 16.8 км е излязла 11 691 391 лв. с ДДС. Той е от национално значение за страната, тъй като свързва АМ "Струма" и АМ "Тракия" Лот 28 Път II-62 "Клисура-Самоков", дълъг 15.71 км пък в струвал 16 295 816, 60 лв. с ДДС.

По програмата се инвестира и в обновявнето на градския транспорт, изграждането на съвременни интелигентни системи за управлението и контрола му.

"В хода на две оперативни програми влагаме ресурси за обновяване на превозните средства в градския транспорт, трасетата, по които той се движи, създаване на велоалеи и информационни табла", коментира зам.-министърът на регионалното развитие Деница Николова. Тя обобщи, че до момента с ресурсите по програмата - 238 млн. лв., се предоставя алтернатива за мобилност в големите градове в страната.


4 декември 2020 - Монитор
Няма коментари


ключови думи
пътна инфраструктура, инфраструктурни проекти, пътни ремонти


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg