фирми продукти
представяме
работа
 
Промишленото производство и строителството се свиват през юли

Сградно строителствоВ промишленото производство през юли е регистриран спад от 6% спрямо същия месец на 2019 г., показват данни на Националния статистически институт (НСИ). Спадът е най-голям при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 9.9%, преработващата промишленост - с 5.7%, и добивната промишленост - с 3.1%. В преработващата промишленост най-значително е свиването при производството, некласифицирано другаде - с 32.2%, производството на тютюневи изделия - с 28%, производството на машини и оборудване - с 19.2%, и производството на автомобили, ремаркета и полуремаркета - с 16.3%.

Най-голямо увеличение е отчетено при производството на изделия от други неметални минерални суровини - със 7.6%, производството на електрически съоръжения - със 7.2%, производството на изделия от каучук и пластмаси - с 6.4%, производството на превозни средства, без автомобили - с 4.7%.

В строителството на годишна база е регистрирано намаление от 3.9%, а в сравнение с предходния месец през юли има спад от 0.4 на сто.

Понижението в сравнение с юли 2019 г. се определя от отрицателния темп при строителството на сгради, което бележи спад от 6.2%, а при гражданското/инженерното строителство свиването е с 0.7%.


10 септември 2020 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
строителство, гражданско строителство, сградно строителство


още от категорията строителство, строителни дейности

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg