фирми продукти
представяме
работа
 
С 1 млн. лв. осветяват 8 булеварда и подменят над 3000 тела в София

Улично осветление1 млн. лв. ще бъдат вложени в осветлението на 8 булеварда, а общо ще бъдат подменени над 3000 осветителни тела в града. Това прие транспортната комисия в Столичния общиниски съвет като гласува доклад за "Рехабилитация и модернизация на система за външно изкуствено осветление на Столична община".

По проекта ще бъде предоставена безвъзмездна финансова помощ по Програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност", финансирана от Механизма на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.  Стойността на проекта е 1 000 050 лв., като 293 000 лв. е съфинансирането от кметството.

Малко над 3300 тела ще бъдат подменени. Процесът е разделен в 3 точки - инсталиране, монтиране на автоматична система за управление и наблюдение и система за соларно осветление. Слънчево захранване ще има в подлеза на "Цариградско шосе", който води към кв. "Полигона", "Младост 1" и към хипермаркет на голяма верига. Общо на 8 основни пътни артерии в столицата ще се осигури максимална осветеност. Това е по продължението на "Цариградско шосе". В момента в участъка до 7-и км е подменено осветлението. Проектът предвижда то да се модернизира до Околовръстното.

Също така ново осветление ще има по "Г. М. Димитров", по алея "Яворов", по "Данаил Николаев" от Подуяне, както и по "Сливница" от Сточна гара до "Опълченска", по Ботевградско шосе към Северна скоростна тангента.

По-добра осветеност ще има и по Околовръстното от Арена Младост до "Цар Борис II".


8 юни 2020 - Монитор
Няма коментари


ключови думи
осветление, улично осветление, соларно осветление, енергийна ефективност


още от категорията осветителни тела

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg