фирми продукти
представяме
работа
 
Осигуряват безплатно саниране на близо 2000 сгради

Саниране на сградиДържавата ще осигури 100% финансиране за 1951 сгради, които са подали документи за финансиране по Националната програмата за енергийна ефективност. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на парламентарен контрол.

Тези сгради ще бъдат обновени по настоящите правила на програмата и ще бъде сменена дограмата, ще бъде ремонтиран покривът, и ще бъде извършено саниране. Аврамова отчете, че от началото на годината до края на май са въведени в експлоатация 467 сгради. Тя посочи още, че от началото на програмата само 1-2% са случаите за некачествено изпълнение.

Министърът на регионалното развитие обяви още, че предстои разработване на нови условия за саниране на нова програма за енергийна ефективност. По нея обаче бенефициентите ще трябва да се включат във финансирането на строително-монтажните работи. Аврамова не се ангажира със срокове, а относно бюджета, който ще бъде осигурен за нея, тя посочи, че Министерството на финансите трябва да направи такова разпределение.


5 юни 2020 - Монитор
Няма коментари


ключови думи
саниране на сгради, енергийна ефективност, саниране, обновяване на сгради


още от категорията саниране

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg