фирми продукти
представяме
работа
 
Строителите поискаха да им се разреши да работят между 14 и 16 ч.

Строителни дейностиСтроителните компании искат да се отмени забраната да се извършват строителни дейности между 14 и 16 ч., които сега са забранени заради изискването за тишина в часовете за следобедна почивка на граджаните. Това съобщиха след среща с премиера Бойко Борисов представители на Българската строителна камара.

Строителите казаха, че искат по-ясна регламентация, защото сега имало случаи, при които им се съставя акт при шум по време на шпакловане например, докато нивото на уличния шум в същия момент е по-високо.

Да не се спират инфраструктурни проекти с мотив извънредното положение заради коронавируса, а напротив - да се инвестира именно в такива проекти и те да се ускорят като средство за "вдигане" на икономиката, призова браншовата организация.

Изпълнителният директор на камарата Валентин Николов каза, че в страната има 1.6 млрд. лв. одобрени сгради за саниране, а финансирането на тези проекти ще осигури работни места. Предложението на камарата е да се дават не повече от два обекта на една фирма едновременно, за да се включат повече дружества в този процес. Друга идея е да се дефинира не обща цена на квадратен метър, а да се остойностяват дейностите, "за да бъдат нещата по-точни и прозрачни".

"Когато нещата се извършват правилно от технологична гледна точка и с правилните материали, а работниците са осигурени, този процес е много важен за нашето общество за намаляване на безработицата и увеличаване на потреблението", каза Николов. Друг аргумент е, че отрасълът дава работа и на високо квалифицирани, и на неквалифицирани хора, което "ще позволи на повече хора да оцелеят с труд, а не с подаяния". Секторът ще разчита и на работниците, които досега са работили в чужбина, но вече се завръщат.

Той определи като безобразие факта, че за 40 г. страната не е успяла да довърши магистрала "Хемус", не е модернизирала софийското Околовръстно шосе и няма нормален път до Видин.

Браншът представлява 200 хиляди заети, а и в България, и в света на него се разчита за изваждане на страната от започващата икономическа криза, добави зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Той увери, че държавата бързо се разплаща с компаниите за възложената работа. Подчерта, че освен програмите за саниране малките и средните предприятия в сектора може да разчитат и на държавни поръчки за строителство на ВиК обекти.


30 април 2020 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
строителство, строителни дейности, саниране, инфраструктурни проекти


още от категорията строителство, строителни дейности

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg