фирми продукти
представяме
работа
 
Близо 63 млн. лв. ще струват 4.7 км от северния обходен път на Бургас

Пътно строителствоАгенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) откри тръжна процедура за определяне на изпълнител на строителството на северния обходен път на град Бургас с дължина 4.7 км. Индикативната стойност на проекта е малко над 52.9 млн. лв. без ДДС (около 63 млн. лв. с ДДС), парите са от републиканския бюджет, съобщи пресцентърът на агенцията. Срокът за подаване на офертите е до 28 май 2020 г.

С изграждането на обхода транзитният трафик от Варна, който продължава към София, ще бъде изнесен извън центъра на града, отбелязва АПИ. При строителството на магистрала "Тракия" трафикът от нея беше вкаран почти в центъра на Бургас.

Трасето на обходния път ще започва след Атанасовското езеро, ще го заобикаля, а след това ще се насочва към пътя Ветрен - Бургас и ще завършва при вливането на движението в магистрала "Тракия".
Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети, както и локални платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се осъществява чрез 4 пътни възела, посочва АПИ.

Срокът за изпълнение на строителните работи е 18 месеца.


23 март 2020 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
пътна инфраструктура, инфраструктурни проекти, пътни проекти, пътно строителство


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg