фирми продукти
представяме
работа
 
Фасада мечта

Част 2

Фасадните мазилки са класическо решение за ново измазване и ремонт на фасади на жилищни, обществени и промишлени сгради. На пазара се предлагат различни варианти и някои от тях изглеждат изключително примамливи като цена. За съжаление често зад ниската цена се крие и ниско качество, което проличава в рамките на по-малко от година. И тъй като едва ли искате мазилката да падне при първата градушка или да смени цвета си след първото лято и да ремонтирате фасадата всяка година, предлагаме на Вашето внимание висококачествени италиански мазилки, които са доказали устойчивостта си във времето.

Фасадни мазилки

Всички фасадни мазилки, които фирма Атри ЕООД предлага, притежават следните качества:

 1. Висока климатична устойчивост, включително на градски смог, агресивна индустриална и морска среда;
 2. Отлична устойчивост на механични въздействия, включително градушка;
 3. Отлична устойчивост на цветовете на стареене и на UV лъчи;
 4. Отлични запълващи качества - оптически коригират неравностите по фасадата;
 5. Отлична адхезия към основата;
 6. Висока паропропускливост и ниска водопоглъщаемост;
 7. Имат постоянна еластичност във времето (не се напукват);
 8. Не позволяват образуването на мухъл, плесени и микроводорасли;
 9. Много лесно се нанасят, не се стичат и не пресъхват бързо;
 10. Устойчиви са на миене;
 11. Могат да бъдат оцветени в над 2000 цвята по каталози NCS, RAL и ATRIA 604.

За цялостно измазване на стени сред най-предпочитаните от нашите клиенти са мазилките Graffiato (Графиато) и Lamato (Ламато), които се отличават една от друга по своята едрина.

Graffiato (Графиато) е акрилна фасадна мазилка с едрина 1,8 мм. Мазилката е с влачена структура като с нея могат да се постигат различни декоративни ефекти - хоризонтален, вертикален, диагонален и кръгов. Едрината на мазилката подчертава декоративния ефект и го прави видим на фасадата.

Фасадни мазилки

Lamato (Ламато) е акрилна фасадна мазилка с едрина 1,2 мм. Мазилката е с драскана структура, като отново крайният декоративен ефект може да бъде хоризонтален, вертикален, диагонален и кръгов. По-дребната структура създава по-фин релеф, който е изключитено подходящ за по-малки повърхности.

Фасадни мазилки

Друг отличен вариант за цялостно измазване на фасади е и Traspirex Pasta (Траспирекс паста). Тя е дишаща акрилна фасадна мазилка с едрина 1,2 мм и драскана структура. За разлика от горепосочените тя има по-висока едностранна паропропускливост, което гарантира още по-добра адхезия към основата и устойчивост във времето.

Фасадни мазилки

За подчертаване на декоративните елементи по фасадата Ви препоръчваме Quarzo (Кварцо) - фасадна мазилка със средно фин релеф. Може да се нанася както с маламашка, така и с мече за релеф, с четка, тампон, или пръскане, което дава възможност за реализиране на различни декоративни ефекти. Върху Кварцо може да се нанася и декоративна велатура Opavel (Опавел), което допълнително обоготява палитрата от крайни ефекти, които могат да бъдат постигнати.

За цокъла на сградата отлично решение е Rustico (Рустико). Мазилката има равномерна структура със средна едрина. Освен класическото полагане, тя позволява да се реализират различни декоративни елементи като например каменна или тухлена зидария, ефект "травертино" и др. Върху Рустико може да се нанася декоративна велатура Opavel (Опавел), за постигане на дълбочина на цветовете или рустикален ефект на фасадата. Опавел е акрилсиликонова велатура, която е устойчива на атмосферни влияния и цветовете й не се променят под въздействие на ултравиолетовите лъчи.

Фасадни мазилки
 
Ако имате къща край морето, знаете, че солената морска влага руши фасадата изключително бързо и поради тази причина е необходима специална мазилка с много висока устойчивост.

Atriasil Rivestimento (Атриасил Ривестименто) е силиконова мазилка, притежаваща висока водоотблъскваща способност (издържа на продължителни проливни дъждове), като същевременно има коефициент на паропропускливост sd < 0,12 съгласно DIN 52615. Осигурява отлична защита от плесени, лишеи и микроорганизми. Идеалното решение за влажен морски климат!

За хората, които търсят енергийно ефективно и дълготрайно решение за фасадата, предлагаме продукт от ново поколение - термомазилка Атриатермика (AtriaThermika). AtriaThermika Rivestimento (АтриаТермика Ривестименто) е енергоспестяваща мазилка с керамични вакуумни микросфери. Това е най-съвременното, енергийно ефективно и дълготрайно решение за фасада. Основни предимства пред традиционните фасадни мазилки:

 1. Много висока отразителна способност: отразяване на топлинната енергия над 90% и отразяване на слънчевите лъчи – над 80%. Това означава, че през летните месеци, когато е налице интензивно слънчево греене, в резултат на отразяване на слънчевите лъчи ще се реализира значителна икономия на електроенергия за климатизация на помещенията.
 2. Висока устойчивост на атмосферни влияния като смог, киселинни дъждове, солен морски въздух, озон и UV лъчи, много дълъг експлоатационен живот. Използваните за оцветяването пигменти са с висока фотостабилност и не променят цвета на фасадата с течение на времето.
 3. Много добра паропропускливост, която предотвратява формирането на влага във вароциментовите мазилки и шпакловки и по този начин ги предпазва от деградация и отлепване от основата.
 4. Елиминиране на термомостовете и като следствие от това предотвратяване на влагата, респективно образуването на мухъл по стените вътре в помещенията.
 5. Защитава основата срещу проникването на вода и образуването на пукнатини.

Всички изброени по-горе предимства гарантират с 20% по-ниски разходи за отопление (климатизация), а когато Атриатермика Ривестименто е нанесена като завършващ слой върху външна топлоизолация, то общият енергоспестяващ ефект ще бъде с 60-70% по-голям в сравнение с несанирана сграда.

Фасадни мазилки

За всички гореизброени бои предлагаме подходящ грунд в зависимост от вида и състоянието на основата.

Фирма "АТРИА" притежава международно валидни сертификати ISO 9001 и ISO 14001 за фирмената система за управление на качеството и опазване на околната среда. Тези сертификати са гаранция за високото технологично ниво на произвежданата продукция, спазване на строгите изисквания за опазване на околната среда и осигуряване на безопасност на труда при нанасяне на покритията.

Продуктите можете да закупите от официалния вносител - фирма Атри ЕООД.


11 октомври 2019 - Comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
Атри, мазилки, фасадни мазилки, декоративни мазилки, енергоспестяващи мазилки, акрилни мазилки, силиконови мазилки, термомазилки


още от категорията декоративни мазилки

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg