фирми продукти
представяме
работа
 
Фандъкова с три предложения за Борисовата градина

Паркоустройствени проектиТри предложения за Борисовата градина даде по време на общественото обсъждане кметът Йорданка Фандъкова. Първото е, че не е необходимо да се възстановява климатичното училище, което е било построено през 30-те години в парка. Според кмета Конната база и игрищата на Спортна София трябва да си останат там, където се намират и в момента, въпреки че проектът на подробен устройствен план предвижда базата да се премести в горната част на градината, в лесопарковата част до Симеоновското шосе.

Фандъкова подкрепя и идеята за линеен парк на територията на градината, в която да се обособи пешеходно и велосипедно трасе. Тя подчерта, че всички нейни предложения ще подаде в писмен вид към проектантите.

Граждани, общински съветници и представители на ведомства дадоха също различни предложения на обсъждането, което се проведе в сградата на Университета по архитектура, строителство и геодезия. Главният проектант проф. Атанас Ковачев представи целия проект за план, като подчерта, че той е изключително консервативен. Според него се запазват всички зелени територии, сградите и спортните съоръжения могат само да се ремонтират и модернизират, но не се предвижда никакво строителство.

"Подробният устройствен план дава макрорамката, големите идеи. След това ще има, вероятно, серии от паркоустройствени и инвестиционни проекти, които ще решат на място какво да се направи", коментира проф. Ковачев.


6 юни 2019 - Монитор
Няма коментари


ключови думи
устройствен план, ПУП, паркове, паркоустройствени проекти


още от категорията архитектура, проектиране

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg