фирми продукти
представяме
работа
 
Най-просторните жилища вдигнати около София

Ново строителствоНай-просторните жилища, чиято площ достига средно 131 квадрата, са били получили разрешение за ползване в Софийска област през първото тримесечие на годината, сочат данните на Националния статистически институт (НСИ).

Общо за периода в района са завършени 83 жилища, като едностайните са едва 2, а преобладават четири- и петстайните, които заедно с по-големите са общо 64. В самата столица пък превес имат тристайните жилища. От януари до края на март в града акт 16 са получили 145 жилищни имота. Най-много са тристайните - 79, след тях се нареждат двустайните, които са 40. Доста по-малка обаче - 82 квадрата, е средната площ в столицата.

Подобно е положението и във втория по големина град у нас - Пловдив. Там в експлоатация са били въведени 163 тристайни жилища, а двустайните са с 10 по-малко. В Кърджали средната площ на пуснатите жилища е около 82 квадрата. Там обаче превес имат двустайните, като общо броят им е колкото на гарсониерите и тристайните. В Русенска област най-много са двустайните, като там средната площ на пуснатите в експлоатация жилища е 101 квадрата, сочи още статистиката на НСИ. Във Велико Търново също се отчитат с немалка средна площ от 95 кв. м, а в Стара Загора - с 88 кв. м, където обаче няма пуснати по-големи жилища от четиристайни.

В Бургас и областта средната площ на новите жилищни имоти за първото тримесечие е доста по-малка - 77 квадрата, като по стотина са двустайните и тристайните или около две трети от общия брой. Всеки четвърти нов жилищен имот там обаче е с 4 и повече стаи.

С най-малка средна площ от 37 квадрата на новите жилища за периода се отчита Благоевградска област. Според брокери явно там са били строени повече имоти за даване под наем на студенти или ваканционни апартаменти в Банско.


30 май 2019 - Монитор
Няма коментари


ключови думи
жилищно строителство, ново строителство, имоти


още от категорията Недвижими имоти

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg