фирми продукти
представяме
работа
 
Подготвя се карта на сеизмичния риск за сградите в България

Сеизмична осигуреност на сградиМинистерството на регионалното развитие и благоустройството утвърди Методика за анализ, оценка и картографиране на сеизмичния риск в страната и има за задача да извърши картографиране на този сеизмичен риск за сградите, инфраструктурните съоръжения и за населението. Това съобщи зам.-министърът на регионалното развитие Валентин Йовев.

Вчера той откри Национален център по сеизмично инженерство към към Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.

След като картата бъде готова, ще бъде набрана и специализирана геопространствена информация, която ще може да се използва от инвеститорите при проектирането и изпълнението на строителството.

"Сеизмичният риск е нещо, което може да се управлява от хората и е важно за живота на хората", каза още на събитието инженер Йовев. Той поздрави екипа, който ще работи в центъра и пожела един ден центърът да стане институт.

Националният център по сеизмично инженерство функционира и ще развива дейността си в сътрудничество с български и международни партньори. Сред основните дейности в работата му са наблюдение, експериментално и лабораторно полево изследване на поведението на сгради, съоръжения и земна основа, подложени на сеизмични и други динамични въздействия; разработване и внедряване на иновативни системи за сеизмично осигурено строителство и устройства за контрол върху сеизмичното поведение; разработване на процедури за проектиране на конструкции, оценка, възстановяване и усилване на съществуващи конструкции.

Предвижда се в центъра да се изготвят и експертизи и предписания, свързани с оценка на техническото състояние и сеизмичната осигуреност на сгради, съоръжения и земна основа.


23 май 2019 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
сеизмично инженерство, МРРБ, сградно строителство, инфраструктурно строителство


още от категорията строителство, строителни дейности

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg