фирми продукти
представяме
работа
 
Ремонт - Мисията възможна!

Част 2

След като в първата част на статията обърнахме внимание на това кои бои са подходящи за спалнята, детската стая, хола и кухнята, в тази публикация ще се спрем на помещенията, на които хората по-рядко обръщат внимание, но също така имат нужда от поддръжка и освежаване.

Италиански интериорни бои за всички стаи в дома

Без значение кое помещение ремонтираме, първата стъпка винаги е грундирането. Независимо дали стените са боядисани или нови, чрез грунда ще си осигурите отлична адхезия и покривност на боята или иначе казано – с по-малко боя да боядисате по-голяма площ.

За целта отлично решение е Isolmur (Изолмур). Този грунд е подходящ за всякакъв вид вътрешни и външни мазилки и шпакловки: гипсови, циментови, вароциментови, както и за гипскартон. Нанася се в един слой, като предварително трябва да се разреди 1:5 с вода (1 литър грунд се добавя в 5 литра вода). И най-важното, този продукт няма да натежи на бюджета Ви, тъй като цената е само 0,28 лв./кв. м.

Ако повърхността се рони силно или има стара варова шпакловка или нанесена варова боя, най-доброто решение е Murofix (Мурофикс). Това е грунд с разредител, който прониква в дълбочина, като по този начин ограничава повърхностното ронене. Грундът фиксира основата, без да я запечатва. Притежава отлична паропропускливост и може да се нанася дори и при температури под 0°С. Използвайки този грунд си спестявате шкурене за отстраняване на варовата боя, свързано с много труд и прах. Цената е 1,10 лв./кв. м.

Втората стъпка е боядисването. В следващите редове ще ви представим няколко различни вида интериорни бои, чиито цени са изключително достъпни, а качествата им са доказани във времето.

Ако имате механа, в която празнувате със семeйство и приятели, ателие, в което се отдавате на любимото си хоби или малък кабинет у дома, идеалното решение е Pittura Lavabile (Питура Лавабиле). Тя е високопокривна винилна матова боя, устойчива на миене, съдържаща антисептични и антимухълни добавки. Нанася се лесно, притежава висока белота на покритието и много добра устойчивост на пожълтяване. Цената на квадратен метър започва от 1,94 лв. (за два слоя), като варира според цветовете, които ще изберете.

Pittura Lavabile (Питура Лавабиле) - боя, подходяща за кабинета, ателието или механата

За гаража или работилницата препоръчваме Muralex (Муралекс). Тя е дишаща винилна матова боя, устойчива на миене. Има много добра покривност, даже нанесена в един слой. Това дава възможност за бърза и лесна поддръжка. Покритието съдържа антисептични и антимухълни добавки и притежава отлична паропропускливост, което го прави много подходящо за помещения, в които има влага, каквато често се образува в гаражите на партера или в сутерена. Нанася се лесно и има отлично съотношение качество/цена – 1,40 лв./кв. м (за два слоя).

Muralex (Муралекс) - боя, подходяща за гаража или работилницата

Когато се стигне до ремонт на мазето или на тавана, хората предпочитат да изберат икономична боя, която след време просто да освежат. В този случай най-подходящият продукт е Blanco (Бланко). Тя е дишаща винилна матова боя, която се нанася лесно и се разстила чудесно. Има добра покривност, а стените ще останат дълго бели, без да пожълтяват. Само за 1,20 лв./кв. м (за два слоя) таванът ще светне, а мазето ще е като ново.

Blanco (Бланко) - боя, подходяща за мазето или таванското помещение

В банята хората най-често се сблъскват с проблема с мухъла. За да се спасите от него веднъж завинаги, ви предлагаме решение в две прости стъпки:

Първа стъпка – нанасяне на Kemmufa
Кеммуфа (Kеmmufa) е водоразредим противоплесенен, антимухълен и антибактериален разтвор. Продуктът е биоразграждащ се и не съдържа фенилживачни съединения. Засегнатите повърхности се напръскват (намазват с четка) с разтвора. Ако мухълът е с дебел слой, след изсъхване той се отстранява механично с метална четка или шпакла, след което се нанася още един слой от фунгицидния разтвор. Интервалът между нанасянията е 24 часа.

Втора стъпка – полагане на Atriathermika (Атриатермика)
Това е продукт, съдържащ керамични микросфери, които след изсъхването на боята образуват тънка, но ефикасна термична бариера. Тя прекъсва връзката между студените стени и топлия въздух в помещението и по този начин предотвратява конденза, а оттам и появата на мухъл. Полага се в три слоя, а разходната норма е около 300 мл/кв. м. За изключителните качества, които притежава тази боя, цената от 6,70 лв./кв. м (за три слоя) е съвсем разумна!

Atriathermika (Атриатермика) - боя, подходяща за банята
 
Всички предложени бои притежават следните предимства:

  • Нямат мирис;
  • Предлагат се в изключително широка гама от цветове – над 2800 по цветови таблици NCS, RAL, Atria;
  • Всички грундове, бои и латекси са произведени в Италия, което е гаранция за тяхното качество.

Продуктите можете да закупите от официалния вносител - фирма Атри ЕООД.


10 май 2019 - Comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
Атри, бои, грундове, интериорни бои, латекси, екологични бои, безвредни бои


още от категорията бои, лакове, китове

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg