фирми продукти
представяме
работа
 
Четирима български архитекти продължават в конкурса Wienerberger Brick Award

Арх. Светослав Станиславов с A3 Advanced Architecture Apartments, арх. Стефан Шекеров с еднофамилна жилищна сграда - Плевен, проф. д-р инж. арх. Пеньо Столаров - преустройство и адаптация на музейна сграда на Национален музей "Боянска църква" в детска градина - на първо, второ и трето място, и арх. Пламен Русев за "Желато и лате" - специална награда. Това са отличените във Wienerberger Brick Award. Тази година местните архитектурни награди преминаха и под специален знак – отбелязването на 200 години от създаването на международната компания.

инж. Петър Петров - мениджър продукти и продажби на Винербергер; Цанко Миланов - управител на Винербергер за регион Южни Балкани; арх. Николай Иванов - архитект-консултант при Винербергер

На 4-ти април в Сан Стефано Плаза се проведе третата церемония по награждаването на българските номинации за международното издание на архитектурния конкурс Wienerberger Brick Award. Конкурсът има за цел да отличи най-добрите постижения на съвременната архитектура с атрактивно приложение на керамиката. Чрез жури с председател арх. Тихомир Казаков, SGI и членове Ренета Николова, гл. редактор на в. "Строител" и арх. Николай Иванов, архитект-консултант при "Винербергер" ЕООД бяха избрани българските финалисти и победители.

Разнообразието беше голямо – еднофамилни къщи, многофамилни жилищни сгради, нискоенергийни къщи, както и обществени сгради, ваканционен комплекс, манастир, болница и детска градина. Общият брой на участващите проекти беше 30, които гостите успяха да разгледат в специална изложба.

Арх. Светослав Станиславов - A3 Advanced Architecture Apartments - първо място

Голямата награда получи арх. Светослав Станиславов за A3 Advanced Architecture Apartments. Тя беше връчена от Цанко Миланов – управител на Винербергер за регион Южни Балкани – България, Македония, Косово и Албания.

Арх. Стефан Шекеров - Еднофамилна жилищна сграда - второ място

С втората награда бе отличена еднофамилна жилищна сграда, Плевен с арх. Стефан Шекеров. Наградата връчи инж. Петър Петров, мениджър продукти и продажби на Винербергер.

Проф. д-р инж. арх. Пеньо Столаров - Преустройство и адаптация на музейна сграда на Национален музей Боянска църква в детска градина - трето място

Третата награда бе присъдена на проекта "Преустройство и адаптация на музейна сграда на Национален музей "Боянска църква" в детска градина", проф. д-р инж. арх. Пеньо Столаров. Наградата беше връчена от арх. Николай Иванов.

Арх. Пламен Русев - Желато и лате - специална награда

Беше дадена и една специална награда за проекта "Желато и лате", арх. Пламен Русев.

Конкурсът Wienerberger Brick Award е създаден от Винербергер през 2004 г. с цел подчертаване на значението на естетичността и функционалността, които фасадните тухли, керамичните блокове и керемиди допринасят към съвременната архитектура. Над 300 архитекти от цял свят се състезават на всеки две години за награден фонд в размер на 32 000 евро. Жури от експерти и журналисти извършва независим подбор на всеки един етап на селекциите.

Важно условие за участие в конкурса е преобладаващата част от вложените строителни материали да е от керамика. Отличителното в този конкурс е липсата на условие вложените керамични материали да бъдат продукт на Винербергер. Няма ограничения и за вида на строителните работи (ново строителство, пристрояване, реставрация, интересни реконструкции на керамични сгради, специални решения), нито за вида участващи сгради (еднофамилни, многофамилни жилищни сгради, индустриални и обществени сгради, селскостопански обекти и много други).

Международната церемония ще се проведе през пролетта на 2020 г. във Виена.

Винербергер е най-големият международен производител на тухли, керемиди, керамични и бетонни павета и тръбни системи, с общо 200 завода в 30 страни и експортни пазари. Компанията е най-големият производител на тухли в света и номер едно на пазара на керамични керемиди в Европа. Има водещи позиции на пазара на тръбни системи в Европа и бетонни павета в Централна и Източна Европа.

Автор: Винербергер ЕООД


8 април 2019 - Comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
Винербергер, Wienerberger, строителни материали, тухли, керамични блокове


още от категорията тухли, керемиди

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg