фирми продукти
представяме
работа
 
Пролетта дойде, да подготвим дома и градината

Пролетта дойде, слънцето се усмихва и е време да подготвим градината и барбекюто за предстоящия летен сезон. За съжаление след зимата металните повърхности, които са били на открито, носят следите от студа и влагата – ръжда и лющеща се боя. Освежете оградата, боядисайте улуците и люлката в градината, забравете за лошото време и се подгответе за лятото в три прости стъпки с италианските продукти на фирма Атриа.
 
1. Стъпка едно: Премахнете ръждата с преобразувател Кемръст

Този продукт превръща по химичен път ръждата в инертно феридъбилно съединение, несъдържащо влага. Нанася се с четка или пръскане директно върху ръждивата повърхност. Няколко минути след нанасянето на Кемръст образуваният светлокафяво-жълтеникав слой започва да почернява и да става гланцов, съхнейки бързо. С метална четка трябва да се отстрани само силно ронеща се ръжда. След 18-24 часа върху образувания след изсъхването филм може да се нанасят всякакъв вид бои и лакове както с разредител, така и водоразредими (алкидни, акрилни, нитро, полиуретанови, епоксидни, хлоркаучукови и др.).

Основни предимства на продукта:
– Не е необходимо песъкоструене на метала, което води до икономия на време и средства;
– Метална повърхност, обработена със система Кемръст плюс боя или още по-добре Кемръст плюс антикорозионен грунд плюс боя, притежава дълготрайна и висока устойчивост на неблагоприятните атмосферни условия, включително на морски климат;
– Кемръст може да се нанася и в затворени помещения, защото не е запалим, нетоксичен е и не мирише;
– Повърхности, обработени с Кемръст, издържат на температури до +90°C без повреди по филма.

Преобразувател Кемръст 

2. Стъпка две: Нанасяне на боята

В зависимост от основата, която ще боядисвате, и от крайния ефект, който искате да постигнете, може да използвате една от следните бои:

2.1 Галакси (Galaxy)

Галакси е висококачествена алкидна боя, която се характеризира с: отлична покривност, много добра твърдост и еластичност, отлично се разстила, даже при нанасяне с четка, има висока устойчивост на атмосферни агенти, включително и морски климат, не пожълтява с течение на годините. Има слаб мирис, което я прави много удобна за боядисване в затворени помещения. Предлага се в две разновидности – гланц и мат.

С Галакси може да боядисвате повърхности от метал, дърво, РVС, мазилка, предварително подходящо грундирани. Отлична боя за радиатори.

Може да се тонира в 160 цвята по цветова таблица RAL. Изберете изтънчени пастелни цветове или слънчеви и ярки тонове, за да направите градината неповторима!

Боя Галакси (Galaxy)

2.2 Копрекс Олд Стайл (Coprex Old Style) - боя тип "Ковано желязо"

Може да се нанася директно върху нови метални повърхности, без грунд, тъй като съдържа инхибиращи ръждата добавки. Притежава отлична устойчивост на климатични въздействия, удар и абразия. Продуктът се нанася изключително лесно, защото притежава едновременно тиксотропни характеристики и много добро самозаглаждане, поради което може да се нанася и с голяма дебелина без опасност от стичане, дори и при неравни повърхности.

Копрекс Олд Стайл e идеален продукт за защита на изделия от желязо като: огради, парапети, врати, градински мебели (маси, столове, беседки, навеси и т.н.), както и за подходящо грундирани изделия от дърво, цимент и др. Притежава отличен декоративен ефект, имитиращ до съвършенство ковано желязо. Предлага се в осем цвята по каталог.

Копрекс Олд Стайл (Coprex Old Style) - боя тип Ковано желязо

2.3 Цинкофин (Zincofin)

За да завършите освежаването на къщата и градината, боядисайте и водосточните тръби, улуците и другите изделия от поцинкована ламарина. За целта можете да използвате Цинкофин. Това е боя две в едно, която се нанася директно върху поцинкованата повърхност. Има отлична покривност, много добра твърдост и еластичност, не се напуква, има висока устойчивост на атмосферни агенти, включително и морски климат.

Използването на Цинкофин като грунд и Копрекс Олд Стайл в Цвят мед (Rame) като финиш, позволява прекрасно да имитирате медна ламарина.

Цинкофин може да се тонира в 160 цвята по цветова таблица RAL. Това, в комбинация с нежния сатенен финиш на боята, дава възможност да постигнете оптимално естетическо решение за всеки елемент от вашата фасада или градина.

Боя Цинкофин (Zincofin)

3. Стъпка три: Патинирайте с Атрианитро (Atrianitro)

Ако искате да положите деликатна патина в цвят старо злато, сребро или зелено, използвайте Атрианитро. Това е нитро-синтетичен лак, който е изключително подходящ за патиниране на изделия от ковано желязо – огради, беседки, маси, столове, люлки, розариуми, асмалъци и т.н. Съхне бързо, полага се лесно и има голяма устойчивост на атмосферни влияния. Използвайки стара рехава четка, само с няколко мазвания постигате очарователния ефект на патинирал метал.

Лак за патиниране Атрианитро (Atrianitro)

Продуктите можете да закупите от официалния вносител - фирма Атри ЕООД.


8 март 2019 - Comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
Атри, бои, лакове, бои за метал, бои за дърво, бои за РVС, преобразувател за ръжда


още от категорията бои, лакове, китове

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg