фирми продукти
представяме
работа
 
Ремонтът на столичния Западен парк започва до седмици, предвижда се отваряне на вход към "Люлин"

Ремонтът на столичния Западен парк започва до седмициДо няколко седмици започва ремонтът на столичния Западен парк. Днес беше сключен договорът между регионалното министерство и Столичната община за възстановяване на парка. Проектът получава 8.5 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 г., а общата му стойност е близо 11 млн. лв.

Цялостното обновяване на Западния парк ще бъде направено от фирма "Галчев инженеринг". Проектът за ремонт предвижда подмяна на пейките, изграждане на нови детски площадки и места за барбекю, зона за разхождане на домашни любимци и възстановяване на някои от атракциите като Кривите огледала.

Проектът предвижда още възстановяване на 350 декара зелени площи, алеи, изграждане на велосипедна алея и отваряне на вход към парка откъм жк "Люлин". Освен това ще бъде изградена нова система за осветление и видеонаблюдение.

"Имаме готовност и очакваме реалните строителни дейности да стартират през следващите седмици", каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, като уточни, че срокът за изпълнението на проекта е 10 месеца.

По думите ѝ Западният парк е последният от старите софийски паркове, който ще бъде обновен. Тя добави, че "модернизацията и развитието на зелените системи е една от основните мерки за подобряване на чистотата на атмосферния въздух в столицата".


14 май 2018 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
ремонт на паркове, обновяване на паркове, обновяване на градини


още от категорията градини, озеленяване

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg