фирми продукти
представяме
работа
 
Дават 4,6 млн. лв. за залесяване на Пловдив

Дават 4,6 млн. лв. за залесяване на ПловдивПетгодишен проект за мащабно залесяване на Пловдив стартира градската управа. Стойността на проекта е над 4,6 млн. лв., а средствата ще бъдат отпуснати след решение на Общинския съвет. "Стартираме най-голямото залесяване в най-новата история на Пловдив. На площ от 655 декара в следващите 5 години ще бъдат засадени дървета, предимно местни видове – явор, ясен, чинар, дъб, липа, върба. Територията обхваща пространството от Гребния канал, по река Марица, до Околовръстния път, помпените станции на ВиК и моста на река Първенецка", каза кметът Иван Тотев.

Той уточни, че по този начин ще бъдат ограничени фините прахови частици от обработването на земеделски земи, които влизат в града от западна посока. "За реализирането на проекта работим съвместно с Лесотехническия университет – София за извършване на предпроектни проучвания, залесяването се съгласува с РИОСВ и Басейнова дирекция", каза Тотев.

Новата зелена зона ще се раздели на 4 подзони. Към всяка една от тях ще се реализират различни мерки за облагородяване, озеленяване, обособяване на места за отдих и разходки, изграждане на алеи от естествени материали.

Там, където липсва естествена преграда – най-вече в южна и западна посока, ще бъде изградена ограда. Ще има два входни-изходни пункта с постове за наблюдение, камери, жива охрана. Ще бъде изградена и тръбна поливна система с водохващане от река Първенецка и чрез сондажи.

Пловдив има нужда от приобщаването на тези зелени площи, които са изцяло на общинска територия. Там ще бъде извършена и санитарна сеч на паразитна растителност, саморасли и изсъхнали дървета. Ще бъде започнато от първа зона, която е най-близо до Гребния канал и е на площ от 130 декара. В плановете на местната власт е залесяването да стартира през есента на 2018 г.


23 октомври 2017 - Монитор
Няма коментари


ключови думи
градоустройство, озеленяване, зелени площи


още от категорията градини, озеленяване

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg