фирми продукти
представяме
работа
 
Multipor дава възможност да се контролира микроклиматът у дома

Продуктът регулира топлината през зимните месеци и прохладността през лятото

При строителството, ремонта или преустройството на всяка сграда един от най-важните приоритети е намаляването на енергийните разходи.

Топлоизолационна система Multipor

Отскоро част от нашия строителен пазар са минералните топлоизолационни плочи Multipor, които са единствен представител в България на "капилярно-активните" топлоизолационни материали. Те се произвеждат от естествени природни суровини: цимент, вар, пясък и вода по безотпадна технология. Ползвайки този продукт, Вие решавате проблема "енергийна ефективност" по лесен и щадящ природата начин.

Multipor е изолация от най-висок клас, която създава здравословен микроклимат за обитателите. Независимо от сезона, поддържането на изключително благоприятен температурно-влажностен режим в помещенията е възможно благодарение на способността на Multipor да "диша", т.е. да поема излишната влага от помещенията и да я отдава обратно, когато въдухът стане прекалено сух.

Външна топлоизолация с плочи Multipor

За съжаление строителството, завършено дори преди 10 години, не покрива изискванията за енергийна ефективност на днешните норми. Влошеният микроклимат в сградите, неоправдано високите сметки за отопление през зимата и прекалено високите температури в помещенията през лятото са недостатъци, породени от липсата на необходимата топлоизолация. Сметките за отопление и евентуално за охлаждане са един от основните разходи за поддържане на жилищата, така че топлоизолирането безспорно е необходимо като инвестиция, която ще намали значително натиска върху месечния семеен бюджет.

Външната топлоизолационна система Multipor е продукт от най-високо качество. Системата има както Българско, така и Европейско техническо одобрение.

Външна топлоизолационна система Multipor

Разбира се, външната топлоизолационна система невинаги е възможна, особено при изолация на отделен апартамент или при сгради паметници на културата. Тогава вътрешната топлоизолация с плочите Multipor е практично и качествено решение. Казаното по-горе за микроклимата важи в най-голяма степен именно за вътрешната изолация, тъй като материалът, който се поставя от вътрешната страна на стените на обитаваното помещение, има най-голямо влияние върху температурата и влажността. Минералните топлоизолационни плочи Multipor са напълно подходящи за тази цел. Те се състоят от 100% еднороден екологичен материал с топлопроводимост λ = 0,043 W/mK. Топлоизолацията с Multipor спомага за целогодишното осигуряване на комфорта на обитателите. Този комфорт се дължи най-вече на това, че температурата на повърхността на стената и стайната температура са много близки и относителната влажност в помещението е в благоприятните за човека граници. Жилището е защитено от появата на мухъл.

Топлоизолационна система Multipor

Минералните топлоизолационни плочи гарантират абсолютна сигурност при пожар. Те са с пожароустойчивост клас А1. Те са негорими, при евентуален случай на пожар не се възпламеняват и не отделят вредни газове и предпазват съответните части на конструкцията, на които са залепени.

Минералните топлоизолационни плочи са леки и лесно се обработват без специални инструменти. Необходимо е използването единствено на лек разтвор Multipor за залепването им, за да се гарантира качествен краен продукт, дори когато е изпълнен от домашните майстори.

В Европа Multipor се използва вече 18 години, като с него досега са изолирани 9-10 млн. кв. м площ.

Автор: Ксела България ЕООД


27 септември 2017 - Comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
Ксела България, Xella, топлоизолационни плочи, Multipor, топлоизолация


още от категорията топлоизолация

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg