фирми продукти
представяме
работа
 
Кметът на София отново поиска асфалт по бул. "Дондуков"

Кметът на София отново поиска асфалт по бул. ДондуковПътните платна по булевард "Княз Александър Дондуков" в участъка между ул. "Г. С. Раковски" и бул. "Васил Левски" да бъдат асфалтирани. Такова искане е отправила кметът на София Йорданка Фандъкова към министъра на културата Боил Банов, съобщават от Столичната община.

Ремонтът на бул. "Дондуков" започна в началото на юни, като различни участъци от него бяха затваряни поетапно. На 15 септември беше отворен за движение участъкът между улиците "Сердика" и "Г. С. Раковски".

Първоначалните планове на Столичната община бяха да бъде положена комбинирана настилка от павета по линиите на трамвая и асфалт по пътните платна. Впоследствие Министерството на културата даде становище за изцяло павирана настилка.

Кметът на София е изпратила писмо до Боил Банов, с което иска специализираният експертен съвет към Министерството на културата да разгледа отделно участъка от улица. "Г. С. Раковски" и бул. "Васил Левски" и "да се съобрази с внесения от Столичната община проект за полагане на асфалтова настилка" в пътните платна, пишат от общината.

Причината за искането на общината е, че в участъка автомобилното движение е интензивно и при изпълнение на асфалтова настилка ще бъдат понижени нивата на шум и запрашаване. Освен това тази част от "Дондуков" била отдалечена от традиционните исторически туристически маршрути в центъра на София.

Според Фандъкова Столичната община е запазила характерните павета за историческата част на центъра на София - между бул. "Цар Освободител", Ларгото и ул. "Г. С. Раковски", каквото било изискването на Националния институт за недвижимо културно наследство и Министерството на културата.

Ремонтът на булеварда би трябвало да приключи в края на октомври.


20 септември 2017 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
пътни ремонти, инфраструктурни проекти, ремонт на улици


още от категорията ремонти, реконструкции

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg