фирми продукти
представяме
работа
 
Част от пазара на ток може да остане регулиран и след 2016 г.

Част от пазара на ток може да остане регулиран и след 2016 г.Част от пазара на ток у нас може да остане регулиран и след началото на 2016 г., за когато по принцип се предвижда да се случи пълната либерализация у нас. Целта е да бъдат защитени битовите потребители в първите месеци от освобождаването на пазара, каза вчера председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов. До края на тази година ще се реши какъв точно процент от електроенергията да бъде предложена на свободния пазар и дали ще има и опция за резервиран регулиран пазар, допълни той.

Той беше категоричен, че освобождаването на пазара няма да доведе до скок на цените за потребителите с 30-40%. Когато заработи борсата, ще се докаже, че това не са реалистични прогнози, заяви Иванов.

Вече е изготвен прецизен план-график за дейностите по подготвянето на борсата и до края на септември платформата трябва да бъде готова, обясни още шефът на КЕВР. Графикът е разписан седмица по седмица, съвместно с норвежката Nord pool spot, с която "Българска независима енергийна борса" подписа споразумение за борсовия пазар. Последните три месеца на годината ще се провеждат тестове, за да може реалният старт на борсата да е от началото на 2016 г.


28 май 2015 - в. Монитор
Няма коментари


ключови думи
електроенергия, електрически мрежи, електрозахранване


още от категорията електрооборудване

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg