фирми продукти
представяме
работа
 
Ипотеките ще поевтинеят

Ипотеките ще поевтинеятВ края на 2014 г. лихвите по ипотечните кредити се движат между 6% и 7%, като очакванията на консултантите са в края на 2015 г. те да са на нива 5,5-6,5%. Според прогнозата следващата година ще бъде стабилна, а конкуренцията между банките ще носи допълнителни ползи за клиентите под формата на по-добри цени на кредитите и нови интересни кредитни продукти.

Ноември беше активен за пазара на ипотечно кредитиране със сделки с интересни предложения и промоции от страна на банките. Средният размер в столицата расте спрямо предходния месец и през ноември е близо 49 000 евро. В левове в София са изтеглени 93% от заемите. Най-популярен е левът в Пловдив, където 96 на сто от ипотеките са изтеглени в родна валута.

Трайна е тенденцията най-активните кредитополучатели да са на възраст между 36 и 45 години. Обичайно младите хора до 25-годишна възраст са с най-малък дял при тегленето на кредити – 3,6%. Покачва се процентът на клиентите между 26 и 35 г., а този на хората над 45 г. намалява спрямо месец октомври. По-малко от 1% са изтеглените ипотеки за лично ползване за месец ноември. Останалите 99,8% са за покупка на недвижим имот.


11 декември 2014 - в. Монитор
Няма коментари


ключови думи
недвижими имоти, ипотеки, жилищни заеми, ипотечни кредити


още от категорията Банки

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg