фирми продукти
представяме
работа
 
Минимално се вдигат лихвите по влоговете

Минимално се вдигат лихвите по влоговетеМинимален ръст на лихвите по депозитите за граждани е имало през януари, сочат данните на БНБ. Средната годишна лихва по новите левови депозити е била 3,89%, докато тези в евро са носели годишна лихва от 3,44%.

За сравнение, през последния месец на 2013 г. левовите депозити са договаряни със средна лихва от 3,76%, а тези в евро с лихва от 3,43%. На годишна база обаче ситуацията е различна, тъй като се отчита забележим спад на лихвите. През януари 2013 г. депозитите, договаряни в левове, са били със средна лихва от 4,73%, а тези в евро с лихва от 4,25%.

При кредитите за граждани ситуацията през януари тази година е разнопосочна. Заемите в левове - потребителски и жилищни, поевтиняват, докато тези в евро поскъпват. На годишна база най-сериозно поскъпване на кредитите за физически лица се забелязва при потребителските левови заеми, който през януари 2013 г. са били с лихва от 11,52%, а праз януари 2014 г. с 12,12%.

Новите кредити за фирми леко поскъпват през януари. Най-голямо е повишението на лихвите по бизнес заемите за суми над 1 млн. евро.


28 февруари 2014 - в. Стандарт
Няма коментари


ключови думи
банки, жилищни заеми, фирмени кредити, ипотечни кредити


още от категорията Банки

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg