фирми продукти
представяме
работа
 
Привличаме инвеститори с нови закони

Привличаме инвеститори с нови закониВ най-скоро време ще бъдат направени законодателни промени, които още повече да насърчат чуждестранните инвестиции в България. Това съобщи вчера по време на българо-китайски бизнес форум министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

По думите му нашата цел е да имаме план за привличане на чуждестранни инвестиции и става въпрос не само за данъчни облекчения, а и за по-голяма прозрачност и по-бърза работа от администрацията. Той допълни, че правителството има намерение до края на годината да направи първи конкретни стъпки с облекчаване на бизнес климата и най-вече за подобряване на междуфирмената задлъжнялост.

Министър Стойнев представи пред китайските фирми предимствата на България като инвестиционна дестинация и припомни, че като член на ЕС страната ни предоставя безпрепятствен и безмитен достъп до общия пазар, отлични условия като платформа за китайските продукти към съюза и за бизнес контакти с други страни от общността. Отлични възможности за китайските инвеститори предлага и Националната компания индустриални зони, каза още министърът.

Двустранният стокообмен между България и Китай през изминалата година е на стойност 1,7 млрд. щатски долара, което е рекордно ниво в търговията между двете страни. Китай се нарежда на второ място след Турция като експортна дестинация за България извън страните от ЕС.


2 юли 2013 - в. Монитор
Няма коментари


ключови думи
инвеститори, чуждестранни инвестиции, законодателство


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg