фирми продукти
представяме
работа
 
Павлова търси инвеститори за цирк

Павлова търси инвеститори за циркФирма, която да построи цирк в София, и компании, които имат интерес да изграждат лунапаркове, аквапаркове и спортни съоръжения, търси регионалният министър Лиляна Павлова. До момента по финансовия инженеринг Jessica на строителното ведомство, по който са възможни публично-частни инвестиции, има само два проекта - за тържището в Стара Загора и този за Женския пазар в столицата, който е пред подписване.

През следващия програмен период 2014-2020 г. в ОП "Регионално развитие" ще има повече възможности за участие на бизнеса в усвояване на еврофондовете, обясни Павлова. Чрез публично-частно партньорство е предвидено да се изградят скоростните отсечки Русе - Свиленград, към който интерес имат Катар и Турция, Бургас - Варна, за който ще кандидатстват турски фирми, както и "Рила" през Самоков, който трябва да свърже магистралите "Тракия", Струма" и "Хемус".

Регионалното ведомство ще настоява за 2 млрд. евро по ОПРР за следващия програмен период и 2 млрд. лв. от ОП "Транспорт" за изграждане на магистралите "Струма", "Хемус" и тунела под Шипка.


4 декември 2012 - в. Стандарт
Няма коментари


ключови думи
строителство, цирк, лунапарк, аквапарк, спортни съоръжения, пътно строителство


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg