фирми продукти
представяме
работа
 
Държавата дава земя за паркинги и тържища

Държавата дава земя за паркинги и тържищаДържавата може да инвестира в проекти като аквапаркове, ледени пързалки, паркинги, тържища, търговски комплекси и складови бази. "Става дума за проекти, които бизнесът има интерес да направи, но в условия на криза е трудно да инвестира в тях", обясни регионалният министър Лиляна Павлова на конференцията "Интелигентни градски инвестиции в София".

Идеята ще стане факт за периода от 2014 г. нататък. "Държавата да предостави безвъзмездно терена, а след това инвеститорът да получи европари под формата на нисколихвен кредит. Целта е да се подпомогне бизнеса, да се реализират инвестициите и да има устойчиви работни места", обясни Павлова.

Според нея бизнесът и държавата да работят заедно за по-добра градска среда в България. По думите на Павлова от 2014 г. нататък ЕС ще ни дава пари само за интегрирани проекти – например ремонт на паркове заедно с улиците край тях, с подлезите и т. н., а не както се правеше досега – за работа на парче.

"За да получим и 1 евро европейско финансиране в периода 2014-2020 г., това може да стане само въз основа на интегрирани проекти в дългосрочен план. Ще настояваме и другите оперативни програми да работят така", каза регионалният министър. Ще се правят социално-икономически изследвания за регионите и инвестиции в зависимост от потенциала на региона, каза още Павлова. "Да спрем да мислим на парче, а да започнем да инвестираме в градовете си по един разумен начин", призова Лиляна Павлова.


24 април 2012 - в. Монитор
Няма коментари


ключови думи
строителство, аквапаркове, паркинги, търговски комплекси, ледени пързалки, инвестиции, еврофинансиране, пътни ремонти


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg