фирми продукти
представяме
работа
 
Канят наши фирми да строят обекти в Ирак

строителни фирмиФинансовият министър на Ирак Джабр Бакр ал-Зубайди кани български фирми да вземат участие в строежа на жилища и изграждането на инфраструктурата на страната, в развитието на туризма и селското стопанство. Това е станало по време на срещата му с министъра на финансите на България Пламен Орешарски в рамките на официално посещение на Ал-Зубайди у нас. Възстановяването на Ирак е основен приоритет на иракското правителство, посочва Ал-Зубайди. Той подчертава, че съществува погрешна представа, че само големите държави могат да реализират проекти и казва, че страната разчита на специалисти от различни области, а българските са доказали своите възможности и професионализъм.

Водената от Ал-Зубайди делегация включва директора на Иракската търговска банка и висши държавни служители, отговорни за инвестиционната политика.

Двамата министри са направили преглед на икономическата ситуация в двете страни и са обсъдили възможностите за бизнес сътрудничество при възстановяването на Ирак. Министър Орешарски е посочил, че сближаването и по-доброто сътрудничество между администрациите на двете държави трябва да е в посока на насърчаване на контактите на частния бизнес.


12 май 2009 - в. Монитор
Няма коментари


ключови думи
строителство, инфраструктура, строителни фирми, Ирак


още от категорията комплексно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg