фирми продукти
представяме
работа
 
Частни фирми ще дават разрешенията за строеж

Частни фирми ще дават разрешенията за строежЛицензираните консултански фирми в строителството да поемат издаването на разрешителните за строеж предвиждат промени в Закона за устройство на територията (ЗУТ), които правителството ще разглежда в четвъртък. Вносител е министърът на регионалното развитие Асен Гагаузов. Миналата седмица той обяви, че се прави анализ кои дейности да бъдат прехвърлени на частния бизнес. За тази цел и за наръчник, бяха изразходвани над 800 хил. лв. от ОП "Административен капацитет".

Освен предложението консултантските фирми да преминат само на регистрационен режим предвижда се да отпадне и изискването за одобряване на инвестиционните проекти от главния архитект, областния управител или министъра на регионалното развитие. "Това означава аз само да се подпиша под представенте ми документи, без да ги проверявам изобщо", каза главният архитект на София Петър Диков, който се обяви против промяната, защото не иска да носи отговорност за чужди грешки. В момента по много проекти има фалшификации, направени от консултантите, а наказани няма, допълни Диков.

Според председателя на Асоциацията на архитектите и инженерите консултанти арх. Марин Бакалов така ще се ускори издаването на разрешенията за строеж.


26 март 2009 - в. Дневник
5 октомври 2009 12:15 | да!
От: асен костакиев
разрешение за строеж от частни фирми ще съчетае официално заплащане и отговорност. сериозен удар по корупцията в общините и даг.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
разрешителни за строителство, ЗУТ, архитекти


още от категорията комплексно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg