фирми продукти
представяме
работа
 
Откриват нов лифт край Самоков

Откриват нов лифт край СамоковВ югоизточния квартал "Боричо" на Самоков започна да функционира новоизграденият зимен комплекс "Боричо", съобщиха от пресцентъра на общината. Официалното откриване е планирано за 12 януари от 11 часа при началната станция на лифта.

Седмица по-рано лифта вече е пуснат, а пистите са обработени и готови да посрещат всички любители на зимните спортове. На този етап комплексът включва открит двуседалков лифт и писта с дължина около един километър. В бъдеще се предвижда да бъдат изградени още две писти, както и чайна и панорамен ресторант при горната станция на лифта, уточниха от общината.
Пистата е трасирана по досегашния път към билото и спада към по-леките като трудност. Комплексът е изграден от дружество "Борико 2007", в което акционери са община Самоков и "Ел Ем Импекс". Строителството на комплекса е започнало през лятото на 2006 г. Лифтът е бил готов и за зимния сезон на 2007 г., но поради липса на снежна покривка комплексът не е функционирал.

За следващия сезон ще бъде изградена снежна инсталация, благодарение на което комплексът ще може да функционира и при по-безснежна зима. На официалното откриване следващата събота ще се проведе състезание за купа "Боричо". Организаторите предвиждат приза да се учреди официално.

8 януари 2008 - в. Монитор




Няма коментари


ключови думи
Самоков, лифт, откриване, зимен комплекс, строител


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg