фирми продукти
представяме
работа
 
''Кауфланд'' може да купи магазин на ''Рамстор''

Германската верига за бързооборотни стоки ''Кауфланд'' преговаря със своя конкурент - турската верига ''Рамстор'', да купи магазина на бул. ''Ал. Стамболийски'' до Западния парк. Информацията потвърдиха представители на германската компания. Сделката още не е финализирана и се очаква преговорите да приключат до края на месеца. Магазинът до Западен парк е единственият, който е собственост на турската верига. ''Рамстор'' има още два обекта - в ''Овча купел'' и в ''Дървеница'', в които обаче е под наем. Засега не е ясно какви са плановете на ''Рамстор'' за тези два обекта. Преди няколко месеца, когато стана ясно, че ''Рамстор'' търси купувач на магазина си, представители на пазара на недвижими имоти обявиха, че се търсят и нови наематели за другите два обекта.

Купувайки магазина на ''Рамстор'', ''Кауфланд'' заявява сериозните си намерения към пазара в София. За една година веригата отвори два свои обекта, които се намират в ''Младост'' и в ''Дружба''. В национален мащаб компанията успя за миналата година да отвори близо 10 магазина в по-големите градове. Стратегическите планове на ''Кауфланд'' са през следващите пет години да отвори общо 40 хипермаркета в 20 града на страната и да инвестира в тях 300 млн. евро.

''Кауфланд'' е собственост на германската група ''Шварц'' (Schwarz), която притежава още дискаунт веригата ''Лидл'' (Lidl). В последните дни на вече изминалата година говорителят на веригата Томас Оберле потвърди намерението на компанията да започне отново да проучва възможностите за навлизане на българския пазар. Това се случва не за първи път, след като в средата на миналата година ''Лидл'' замрази временно проекта ''България''.

''Рамстор'' е собственост на компанията ''Мигрос'' (Migros), която е част от турския ''Коч холдинг''. В края на годината холдингът официално опроверга информацията на турските медии, че е продал ''Мигрос'' на американската търговска верига ''Уолмарт'' за 3 млрд. долара. Компанията ''Мигрос'' е създадена през 1954 г. Първоначално дейността й е да снабдява жителите на Истанбул с храни и други стоки. През 1997 г. ''Мигрос'' стъпва на руския пазар, където заедно със строителната компания ''Енка'' отваря голям търговски център в Москва. През 1998 г. компанията продължава да се разраства с бързи темпове под няколко марки, сред които и ''Рамстор''.


8 януари 2007 - Dnevnik.bg
Няма коментари


ключови думи
кауфланд, рамстор, купува, магазин, kaufland, ramstore


още от категорията магазини

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg