фирми продукти
представяме
работа
 
''Икеа'' инвестира 10 млн. евро в румънски магазин

Икеа инвестира 10 млн. евро в румънски магазинВодещата верига за мебели Икеа смята да инвестира 10 млн. евро в първия си магазин в Румъния. Очаква се обектът да заработи в началото на април. Още през първата година на операциите се очаква Икеа да вложи в бизнеса още 20 млн. евро. Шведската компания ще създаде 400 работни места, каза мениджърът на Икеа за Румъния Корнел Оприсан. Дружеството очаква през тази първа година да привлече до 2.5 млн. посетители, което е 10 на сто от населението на Румъния.

Икеа очаква да осъществи около 1 млн. отделни продажби. При успех на първия магазин Икеа ще обмисли отварянето на втори през следващите две години. Шведската компания ще произвежда 750 артикула за румънския пазар. В тях ще се включват както дървени изделия, така и текстил и керамика за дома. Румънският магазин обаче ще внася част от продуктите и ще продава общо 7500 артикула. Компанията вече присъства на румънския пазар като купувач на продукцията на около 40 местни мебелни дружества. Икеа вече е изградила отдела си за производство в страната, а наскоро обяви намеренията си да построи нова фабрика.

Румъния отчита изключително активизиране на продажбите на дребно, докато страната се готви за членство в Европейския съюз от началото на 2007 г. По-ниските данъци и наличието на лесно достъпни потребителски кредити насърчават харченето, както и повишаването на заплащането в последно време. Силното потребление привлече в Румъния търговски компании като Карфур и Метро, които смятат да увеличат инвестициите си в страната в близко бъдеще.


8 ноември 2006 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
Икеа, мебели, магазин за мебели, инвестиции


още от категорията магазини

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg