фирми продукти
представяме
работа
 
Ще строят четири подземни паркинга в центъра на столицата

Ще строят четири подземни паркинга в центъра на столицата

Столичният кмет Бойко Борисов обяви в четвъртък, че общината е готова с плановете за три подземни паркинга в центъра на София и се подготвят устройствените планове за още един. Те ще са зад паметника на Цар Освободител, под бившия мавзолей, под бившия Партиен дом и под градинката между парламента и Софийския университет.

До края на февруари ще е готова документацията за обявяване на търг и паркингите ще са готови след около година, каза кметът. Имало много големи инвеститори, които били готови да вземат на концесия терените. Конкурса ще спечели този, който предложи най-висок процент от печалбата си като концесионна такса, уточни зам.-кметът по финансите Минко Герджиков. За паркинга до парламента, който ще е за депутатските коли, народните избраници ще плащат като останалите граждани, каза Борисов.

Кметът обяви още, че започва да затваря строителни обекти, чиито камиони цапат улиците и рушат инфраструктурата в града. Това право му дават промени в Закона за устройство на територията (ЗУТ), които са в сила от няколко дни. В присъствието на градския прокурор Бойко Найденов кметът възложи контрола на строежите на районните кметове и ги заплаши с наказания, ако не затварят обектите с нарушения. "Пристъпваме към тази мярка, защото с 50 лв. глоба само губим времето на инспекторите и нарушителите им се подиграват", каза Борисов. До момента общината е установила, че над 1100 строителни фирми не чистят след себе си и рушат около строежите. Най-много били нарушенията по бул. "България" и Околовръстното шосе. Строителите замърсители бяха сред първите атакувани от кмета дни след като стъпи на "Московска" 33.


30 декември 2005 - в. Дневник
Няма коментари


ключови думи
паркинг, софия, бойко борисов, строеж, фирма, чистота, инфраструктура, подземен, план, мавзолей, парламент, строители, глоба, автомобил, паркиране


още от категорията комплексно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg