фирми продукти
представяме
работа
 
12 страхотни идеи за есенна декорация с тикви

Есента е времето, когато в градината изобилства от тикви и кратунки в различни форми, размери и цветове. Освен вкусни, те са и много подходящи за есенната декорация на дома. Вижте какво разнообразие от идеи има в тази насока:


1. Букет в кратунка

декорация с тикви

Добре оформените кратунки могат да се превърнат в чудесна природна ваза за есенните цветя. За целта изберете кратунка с по-плоска долна част и срежете дръжката й с остър нож. Добавете вода инатопете избрания букет с цветя.


2. Природни скулптури

декорация с тикви

Превърнете малките бели тикви в миниатюрни скулптури, като ги поставите на видно място – върху дървен крак за маса, стъклен поднос или друг висок съд.


3. Декорация върху оградата

декорация с тикви

За да направите тази декорация, трябва да намерите специален сорт кратунки – т.нар. „кратунки – лебед“ ( swan gourds), наречени така заради специфичната извивка на дръжката си. В изпъкналата част на кратунката направете отвор с ширина 3-4 сантиметра, премахнете част от сърцевината и вкарайте в отвора букетче с желаните растения. Така получената декорция закачете върху оградата или на друго подходящо място.


4. Тиквени букети

декорация с тикви декорация с тикви

Не само кратунките стават чудесни вази за есенните цветя в градината – обикновените тикви също могат да бъдат от полза. За целта срежете капаче в горната част на всяка тиква, издълбайте я и поставете в нея съд с вода или дори саксия с растения. За да получите по-голям ефект, подредете няколко тазкива декоративни тикви в редичка.


5. Плаващи тикви

декорация с тикви

Изберете няколко малки тикви и ги поставете в стъклени съдове с вода. Допълнително украсете с няколко стръкчета жълти есенни цветя и малко зеленина.


6. Стъклена декорация

декорация с тикви

Ако разполагате със средно големи стъклени съдове с капаче (може и красиви бурканчета), подредете в тях красива аранжировка от малки тикви, зелени клончета и есенни цветя (свежи или сухи).


7. Златни тикви

декорация с тикви

В арт магазините ще намерите специална златиста и сребриста спрей – боя за декоративни проекти. С нейна помощ напръскайте няколко малки тикви и кратунки, а след това ги подредете върху стъклен поднос една върху друга.


8. Декорация за градината

декорация с тикви

Нанижете няколко малки кратунки върху здрава корда и ги окачете между храстите и дърветата в двора или градината. Ако в тях са останали сухи семена, при всеки повей на вятъра, те ще издават приятен звук.


9. Тиквени декоративни съдове

декорация с тикви

Няколко не много големи тикви, на които сте изрязали горната част и сте издълбали, могат да бъдат чудесни декоративни съдове, в които да поставите бонбони, мъниста или друга избрана декорация.


10. Сезонен акцент за масата

декорация с тикви

Тук отново тиквата се използва като съд за поставяне на декорацията – за целта капачето й се изрязва, а сърцевината й се почиства добре. За този проект изберете по-голяма тиква, в която можете да поставите няколко по-малки тикви или кратунки в различни форми и цветове.


11. Красиви декоративни вази

декорация с тикви

Тук кратунките отново са използвани за вази, но тук идеята е по-скоро скулптурна – дръжките се изрязват под ъгъл, а вътре се поставя по едно стръкче красиво оформено цвете (например лилия).


12. Звезди върху масата

декорация с тикви

Направете красиви и нестандартни поставки за свещи от малки тикви – за целта обаче Ви е необходим специален сорт, при който горната част е сплесната (на английски този сорт се нарича Jack Be Little). Капачето на всяка тиква се изрязва, а сърцевината се изгребва, за да се получи отвор, достатъчен за поставянето на избраната свещ.Източник: bhg.com13 октомври 2009 16:43 | красива ваза от тиква
От: Снежана
Миналата есен си направих труда да издълбая една жълта тиква, където поставях цветя и сухи клонки с плодове, редовно ги сменях и разнообразявах и ... и повече от три седмици се радвах на разкошни букети. Опитайте и вие!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
есенна декорация, тикви, интериори

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg