фирми продукти
представяме
работа
 
Лесна украса за Хелоуин

Дори да не празнувате нетрадицоонния за нашия континент Хелоуин, можете да разнообразите интериора си с този лесен проект – цветни саксии с декорация на мумии. Готовите саксийки можете да използвате по предназначение или да поставите в тях някакви други неща – бонбони, декорация, дребни предмети и прочее.

                                              декорация

За да направите тази нестандартна декорация, не са Ви необходими много материали, нито много време – дори по време на изготвянето й можете да повикате за помощ и децата си, за да се забавлявате заедно.


Необходими материали (за една декоративна саксийка):

* обикновени керамични саксии – показаните в проекта са с диаметър 16 и височина 14 сантиметра
* пистолет за топъл силикон
* 12 ленти от плат (муселин) с размери 2.5 х 90 см. - в зависимост от големината на саксиите броят на лентите може да бъде различен
* 2 черни мъниста
* малка плоска четка
* акрилна боя в желаните цветове (най-добре да бъде флуоресцентна)


Инструкции:

1. Нанесете лепилото върху ръба на една от лентите от плат и залепете края й към горния ръб на саксията. Започнете да увивате лентата, като покривате плътно керамичния съд и поставяте от време на време по малко лепило.

2. Когато залепите първата лента, продължете с останалите, като ги увивате и лепите с течен силикон по същия начин. Края на всяка лента залепвайте за началото на следващата, за да получите непрекъснат ефект. За да постигнете по-триизмерен завършек, от време на време завъртайте и усуквайте лентите от муселин.

3. Когато саксията е напълно покрита в муселиновите ленти, можете да покриете и горния ръб на съда (по периферията). За да създадете ефекта на лице, предварително можете да поставите в средата на саксията малка топка плат, така че като покриете с лентите, да се създаде усещането, че отдолу има носле. Отгоре над нослето залепете двете мъниста.

4. Нанесете акрилната боя с четката, така че да покриете цялата саксия и оставете да изсъхне.

5. Ако ще използвате саксията по предназначение, прехвърлете растението в нея. Ако пък ще ползвате декорацията като съд, поставете желаните предмети в нея.

Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
Хелоуин, декорация, празнична украса

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg