фирми продукти
представяме
работа
 
Кокетно шкафче от стари чекмеджета

Ако се чудите какво да правите старите, но здрави чекмеджета, останали от различните шкафове, които сте подменили, ето Ви една идея. Можете да ги превърнете в оригинално шкафче – библиотека, върху което да поставите книги, растения, декорация и прочее. Вижте и подробности за самия проект:

шкаф от чекмеджета

За да направите шкафчето, съберете от тавана или от познати няколко стари чекмеджета, на които да дадете шанс да бъдат отново полезни.

шкаф от чекмеджета


Какво ще Ви е необходимо:

* грунд
* боя за дърво в два цвята
* четка за боя
* декоративна хартия
* лепило за декупаж
* парцалче
* ножици или макетно ножче
* мерителна рулетка
* смес за запълване на дървесина (т.нар. wood filler)
* шкурка


Инструкции:

1. Махнете дръжките на чекмеджетата и запълнете оставащите отвори със специалната смес за дървесина. Оставете сместа да изсъхне и обработете с шкурката. Почистете с влажно парцалче, за да премахнете праха, оставете да изсъхне добре и нанесете един слой грунд върху всички части на чекмеджетата.

шкаф от чекмеджета

2. Боядисайте външните части на чекмеджетата с единия цвят боя.

шкаф от чекмеджета

3. Когато боята изсъхне, боядисайте вътрешните части на чекмеджетата с другия цвят (тук двата цвята са близки един до друг). Оставете боята да изсъхне за няколко часа.

шкаф от чекмеджета

4. Измерете дъното на всяко чекмедже и изрежете от декоративната хартия парчета с тези размери. Тествайте дали парчетата пасват.

шкаф от чекмеджета

5. Нанесете с четка слой лепило върху дървеното дъно на чекмеджетата и поставете отгоре хартията. Изгладете отгоре с ръка, за да премахнете всички гънки. Оставете лепилото да изсъхне.

шкаф от чекмеджета

6. Нанесете още един слой лепило, този път върху хартията. Изтрийте излишъка, преди лепилото да е изсъхнало и едва тогава го оставете да изсъхне.

7. Монтирайте всяко чекмедже вертикално върху стената по желан от Вас начин (в зависимост от типа на стената; например с винтове за стена). Ако искате, можете предварително да монтирате с пирони или винтове за дърво чекмеджетата едно към друго (през стените), и едва тогава да монтирате цялата конструкция към стената. Тогава обаче се уверете, че сте захванали шкафа на няколко места, тъй като конструкцията ще бъде по-тежка.


Източник: craftynest.comНяма коментари


ключови думи
чекмеджета, шкафче, библиотечка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg