фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за интериора: Отпечатъци върху мазилката

Вижте тази интересна и много ефектна техника за декорация на стените у дома – релефни отпечатъци върху цветната мазилка, разположени несиметрично върху повърхността й. Нещо повече – техниката дава възможност за персонализиране на декорацията не само чрез избраните форми, но и чрез цвета на топ слоя от гланц/ боя.

декоративни интериорни техники

Необходими материали:

* мазилка (готова суха смес)
* няколко пластмасови или копринени листа в различни форми
* шпатула за нанасяне на мазилка
* гланц (може и латексова боя по желание)
* контейнерчета за смесване на гланца
* парцалчета


Идеи за отпечатъците
За целта можете да използвате всякакъв вид плоски, водоустойчиви предмети, с които да създадете различни по вид, форма и размер отпечатъци. Можете например да декорирате стените с дървени блокчета (предварително изрязани по форма), монети, метални шаблони и прочее.


Инструкции:

1. Нанасяне на мазилката

декоративни интериорни техники

Нанесете върху стената грунд и оставете да изсъхне добре. Пригответе сухата смес според инструкциите на производителя  Нанесете и разнесете върху стената готовата декоративна мазилка с помощта на шпатула – необходимо е да създадете пласт с дебелина около 5 мм.


2. Подгответе листата

декоративни интериорни техники

Напълнете плитко панерче за боя с вода. Вземете избраните листа от пластмаса или плат, и ги потопете във водата, за да намокрите и двете им страни. Изтръскайте ги, за да махнете излишъка.


3. Направете отпечатъците

декоративни интериорни техники

Поставете предпазни ръкавици. Притиснете влажното листо към незасъхналия слой мазилка върху стената и с пръсти разпределете цялата му повърхност равномерно, за да се отбележат добре детайлите.


4. Махнете листата

декоративни интериорни техники

С пръсти или с пинцети внимателно започнете да отлепвате листото от мазилката. Ако отпечатъкът е твърде неясен, върнете го обратно и притиснете отново, този път по-силно. Ако не харесвате отпечатъка, можете да го заличите с помощта на мокро парцалче, след което нанесете тънък слой мазилка върху него – тогава вече можете да поставите наново листото или да смените шарката с друга.


5. Гланцирайте повърхността

декоративни интериорни техники

Оставете мазилката да изсъхне напълно. В отделен контейнер смесете 1 част гланц и 1 част латекс, и разбъркайте добре. Нанесете с парцалче така получената смес върху стената с кръгообразни движения.

Забележка:
Докато сместа на мазилката изсъхва, тя освобождава водата, добавена при приготвянето й. Ако нанесете мазилка върху цялата стена, това означава повишаване на влажността в помещението. Затова е необходимо да работите в подходящо време, при което сместа ще може да изсъхне на въздух – при отворени прозорци и врати. Ако това е проблем за Вас, опитайте се да нанесете мазилката на сектори, а не в цялото помещение наведнъж. Ако декорацията започне да се пропуква, докато изсъхва, това означава, че нанасяте сместа на твърде дебел слой или пък тя засъхва твърде бързо. За да намалите отделянето на прах от вече сухата декорация, нанесете поне 2 пласта гланц, за да я запечатате.

Източник: RemodelingCenter.com11 януари 2013 15:43 | отпечатък в/у мазилка
От: г-н Николов
Подскажете ми как да отпечатам листа с латекс например(без да правя шаблон) на стена .Тази статия ми допадна и ме навежда на една идея за моята спалня !Ствола на дървото ще го докарам някак си но листата са проблем ! Навремето имаше едни дървени валяци с декорациая, но не ми вдъхват доверие !
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
интериори, декоративни техники, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg