фирми продукти
представяме
работа
 
Абажур от... чадъри

Чадърът като предмет се свързва с практичност, дъждовно време и мрачни дни. Вие обаче можете да преобърнете асоциациите с помощта на този нестандартен проект. Така ще превърнете чадърите в свеж абажур, така че те да станат символ на топлина, светлина и красота.

                                              абажур от чадъри

Можете да намерите чадъри в разнообразие от форми, размери и цветове. Най-подходящи за целта обаче са тези от прозрачна или полупрозрачна материя, като най-добре е формата да е по продълговата. Вижте как можете да превърнете два такива чадъра в красив абажур:

Основният замисъл е да се демонтират дръжките на чадърите, кабелът на електрическата крушка се прокара през горната част на единия от тях, а след това да се инсталират фасонката, самата крушка и плафонът (не забравяйте да изключите електричеството по време на работата). Ако не сте напълно сигурни в уменията си на електротехник, за тази част от проекта извикайте специалист или познат, който разбира от това. Двете долни части на чадърите се свързват със свински опашки.


Необходими материали
:

* два еднакви чадъра
* 6- 7 см. здрава тел
* пластмасови кабелни превръзки (свински опашки) с дължина 9 см.
* стъклен плафон
* ножовка
* предпазни очила
* дрелка
* ножици


Инструкции:

1. Отворете единия чадър и изрежете дръжката му с ножовка, на около 3 см. от отварящия механизъм. Пробийте малка дупка в изрязаната дръжка, прокарайте през нея телта и извийте двата й края, за да задържите на място отварящия механизъм (тоест чадърът да стои отворен). Повторете и с другия чадър.

2. С остър предмет пробийте дупка в горната част на единия чадър, точно до връхчето. Прокарайте оттам електрическият кабел, така че той да виси на около 10-ина сантиметра от края на изрязаната дръжка. Целта е плафонът да застане в средата между двата чадъра, когато абажурът е готов, така че трябва да съобразите тази стойност и с това. Освен това, осветителното тяло трябва да бъде и на достатъчно разстояние от дръжките и от повърхността на чадърите, за да не ги стопи, когато загрее. Използвайте свинските опашки, за да прикрепите свободният електрически кабел към остатъка от дръжката, като накрая подрежете свободните им краища. Монтирайте фасонката и завинтете крушката.

3. Сглобете абажура – изравнете двете долни части на чадърите, като леко припокриете металните им шипчета едно с друго, за да оформите сферичната форма на декорацията. С помощта на свинските опашки захванете здраво едно към друго шипчетата (ребрата) и подрежете стърчащите им  краища. Ако се наложи, можете да смените крушката през отворите между захванатите едно към друго шипчета. Не забравяйте обаче, че ако окачите крушка с голям волтаж или оставите лампата включена във Ваше отсъствие, има опасност пластмасата да се стопи и да възникне пожар.

Източник: readymade.comНяма коментари


ключови думи
абажур, чадъри, интериори

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg