фирми продукти
представяме
работа
 
Тропическа магия на остров Табога

Дизайнерката Даян Бърн изгражда тази великолепна островна вила според своя вкус и оставя отпечатък на стила си в целия интериор. Вижте как тя е оформила дизайна, в хармония с местните традиции и стил, за да получи като краен резултат един съвременен оазис насред тропическия рай на Панама.

остров Табога

Остров Табога, на испански Isla Taboga, се намира в Централна Америка, на територията на Панама. Той е с с вулканичен произход и е разположен на 20 километра от столицата, в Панамския залив. Наричан още „островът на цветята“, Табога е предимно планински остров с дължина около 4 километра. Открит е през 1513 година от испанския конкистадор Vasco Núñez de Balboa.

остров Табога

Когато пристига от Ню Йорк в Табога, дизайнерката Даян Бърн остава очарована от съблазнително спокойната атмосфера на острова, както и от прекрасните гледки към океана. Тъй като не намира друг имот, който да се продава, дизайнерката купува малка колиба, разположена върху чудесен терен на един от хълмовете. Със своя опит на човек, посетил и опознал множество култури, тя успява да превърне къщата в истинско произведение на изкуството, създадено в хармония с традиционната култура.


● Свежозелената градина, оформена от дизайнера Tony Urrutia, обгръща цялата къща, включително и стълбата от верандата. Според него, архитектурата на къщата е смесица между колониален, тропически и средиземноморски стил.

остров Табога


● Дизайнерката Даян Бърн създава своя собствен "островен рай", трансформирайки старата колиба на хълма във великолепна ваканционна вила. Тя съчетава в интериорите мекотата на неутралните тонове на естествените материали с ярките нюанси на декорацията.

остров Табога


● Всекидневната, която води до малка тераса с гледка към океана, може да се опише като светла и изпълнена с живот. Тя е създадена на основата на ярка цветна палитра, която е едновременно смела, но и ненатрапчива. Тук дизайнерката е събрала предмети от цял свят, които е купувала при своите многобройни пътувания.

остров Табога


● Оригиналното полукръгло прозорче от края на 19-ти век допълва чудесно големия двукрилен прозорец в кухнята. Самата кухня е съчетана с трапезарията, а стените й са обработени с рустикален циментов завършек за по-естествен ефект.

остров Табога


● Покритата тераса е обгърната със зеленина и предлага чудесно сенчесто място за почивка, разговори или четене.

остров Табога


● Външната трапезария, разположена на просторната открита тераса, предлага спираща дъха гледка към океана. Оттук се вижда и континенталната част на Панама.

остров Табога


● Гостната води към уединено вътрешно дворче, скрито от чуждите очи, в което има външен душ и хамак, заобиколени от тропически палми.

остров Табога


● Ефирна и романтична, спалнята включва френско легло с балдахин от 18-ти век в нежен розов нюанс, хармонизиращ с нюанса на стените в помещението. Тук, както и в останалата част на къщата, стените са обработени така, че да се създаде усещане за старинна атмосфера, и са дело на художничката Karin Linder.

остров Табога


● Местният строител и занаятчия Armando Lopez изработва този огромен и красив банкет за закритата тераса, който е превърнат в удобно ъглово място за сядане. Така терасата е превърната в комфортно място за релаксация, когато навън вали или пък слънцето в твърде силно.

остров Табога


Източник: architecturaldigest.com19 ноември 2009 15:22 | чудесни решения
От: диди
всичко ми допада от тази жена!тя е истински творец.тук действува повече фантазията като че ли?даже си "откраднах" идеята за ратановата масичка,по точно за плота!много впечатляваща обстановка!
26 октомври 2009 12:43 | Просто съм възхитена
От: tinka slavova
Нямам думи.Всичко е много прекрасно!Просто само мога да черпя много идеи.
20 октомври 2009 18:19 | Тропическа магия на остров Табога
От: обикновен
Чудесна дизайнерка в чудесното си творение Браво!
6 октомври 2009 15:37 | Прекрасно
От: veracoper
Една такава къща, преправена и поддържана от естетка - дизайнерка е нещото, което ме кара да се размечтая. Това показва таланта на домакинята да изложи и развие най - красивитв кътчета на един перфектен дом. Виждам го във всяка снимка.
1 ]
4 резултата в 1 страница


ключови думи
тропически интериори, архитектура, декорация

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg